Redovi kupaca koji "kampiraju" od ranog jutra danas su okupirali jednu prodavaonicu elektroničke opreme na zagrebačkoj Trešnjevci.

Galerija


Kako bi iskoristili najavljene popuste za Crni petak, neki su već sinoć odlučili stati u red kako bi ugrabili "priliku života" koju obećavaju trgovci. 

Vezani članci PR Obiteljska tvrtka već je četvrt stoljeća nezaobilazni dio gotovo svakog doma PR Top Shop donosi najbolje popuste za Crni petak

Crni petak ili Black Friday, kako je poznat u cijelom svijetu, dan je u godini kad trgovci, vjerojatno, ostvaruju najveći promet u godini. Različite akcije i popusti kupcima nude mogućnost da kupe željene proizvode po povoljnijim cijenama (ponekad i znatno nižima no što su one inače u trgovinama). Neki će iskoristiti akcije za kupovinu božićnih darova, drugi za kupovinu proizvoda koji dugo žele, ali ga nisu željeli ili mogli platiti ranije.

Redovi pred trgovinama (Foto: Igor Kralj/PIXSELL) - 5
Redovi pred trgovinama (Foto: Igor Kralj/PIXSELL) - 3 Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Ta 24 sata (koliko pravi Crni petak traje), odnosno četiri dana (ako u to ubrojimo i "Cyber Monday", dan kad su posebne ponude u internetskim trgovinama), za kupce mogu biti ostvarenje snova. Ali isto tako trebaju obratiti i pozornost na neke zamke i opasnosti s kojima bi se mogli susresti prilikom kupovine.

Crni petak naziv je za svojevrsni šoping blagdan, dan nakon američkog praznika Dana zahvalnosti, koji označava početak blagdanske sezone u trgovinama.