Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Očekuju se navale u gimnazijama

Počeli upisi u srednje škole

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Većina budućih srednjoškolaca na upis je došla s roditeljima te se, čekajući u velikim redovima, nadaju upisu u željenu školu

Danas su počele prijave za upise u srednje škole. Prijave će se primati i sutra 5. srpnja, rang-lista bit će 6. srpnja, a upisi dan poslije, 7. srpnja. Većina budućih srednjoškolaca na upis je došla s roditeljima te se, čekajući u velikim redovima, nadaju upisu u željenu školu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Više transparentnosti Jovanović: e-upisi pokazali da u Hrvatskoj postoji VIŠAK nastavnika Slika nije dostupna Još mjesec dana I osmaše i maturante čeka važna odluka...

Oni koji ne uspiju osigurati mjesto u srednjoškolskoj klupi u tom prvom upisnom krugu drugu priliku imat će tjedan dana poslije. No tada će im izbor biti znatno sužen jer se u prvom roku popune najatraktivnije četverogodišnje škole i u pravilu sve gimnazije. Već tradicionalno i ove godine najveće navale očekuju se na najelitnije gimnazije, a selekcija među učenicima s istim brojem bodova obavit će se zbrajanjem i dijeljenjem svih ocjena u sedmom i osmom razredu, a za sljedeći upis razradit će se novi kriteriji.

Najviše je mjesta u četverogodišnjim strukovnim školama, a zanimljivo je da je prema prošloj godini gotovo prepolovljen broj mjesta u glazbenim i plesnim školama. Ondje će školovanje moći nastaviti 1351 učenik. Ove godine završeni osmaši moći će upisati posve novi program dentalni asistent. (Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene