Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Provjerite kočnice, gume, ulje...

Počela akcija koja bi mnogima mogla uštedjeti novac, ali i - spasiti glavu: "Da se malo jače nogama lupi dolje pitanje je što bi se dogodilo"

Aktualno Galerija Tehnička ispravnost vozila - 1 Tehnička ispravnost vozila - 1 Foto: DNEVNIK.hr Tehnička ispravnost vozila - 3 Tehnička ispravnost vozila - 3 Foto: DNEVNIK.hr Tehnička ispravnost vozila - 2 Tehnička ispravnost vozila - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Tehnička ispravnost vozila - 4 Galerija 1/4 >>
Kočnice, gume, ulje, provjerit će se na vašem automobilu, samo se valja uključiti u Dane tehničkog pregleda ispravnosti vozila. Akcija je počela danas. Više o tome donosi reporter Dnevnika Nove TV Tin Kovačić.

U sljedećih 5 dana, do 26. studenog i to potpuno besplatno, svoj automobil možete odvesti na tehnički pregled. Kao na liječničkom pregledu, tehničar će prvo osluhnuti srce automobila i krvožilni sustav. Odnosno motor i ulje.

"Bitno da je ispod 155 stupnjeva. U slučaju toga, vozilo pada na tehničkom pregledu zato što je temperatura isparavanja ispod automatski znači da ima previše vlage u kočionom ulju", objašnjava Ivan Car iz Stanice za tehnički pregled vozila.

U stanici govore, najčešći uzrok zbog kojega se ne prolazi na tehničkom pregledu je neispravnost kočnica, a policija dodaje, za prometne nesreće krive su – gume.

"Najčešći uzrok je u pneumatici, neispravnoj pneumatici neodgovarajućih dimenzija ili istrošenosti i dotrajalosti. To je nešto što produžava zaustavni put svakog vozila", kaže Drago Horvatin iz prometne policije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ISPRAVNOST I SIGURNOST Dobra vijest za vozače: Obavite besplatan pregled vozila, pogledajte gdje i kada

Pročitajte i ovo Videozid: Hrvoje Krešić, uvoz i izvoz - 4 Zna se i glavni "krivac" za to Jesmo li ove godine više uvozili ili izvozili? Svjetska velesila postala jedan od najvažnijih hrvatskih trgovinskih partnera

Ponekad se ispod vozila kriju nedostaci koji ugrožavaju sigurnost na cesti pa se i tamo pojedinosti - moraju rasvijetliti.

"Pregledavamo kočnice, ovjes, pneumatiku, kompletni donji postroj, ima li nekakve zauljenosti, i kompletnu donju karoseriju, ima li korozije", dodaje Car.

A upravo je hrđa izazvala i smijeh u stanici kada je stigao automobil, rekorder po neispravnosti.

"Na podvozju korozija gdje su nekakve velike rupe i gdje nedostaju cijeli pragovi. Kao u Kremenku, u Flintstonesima. Da se malo jače nogama lupi dolje pitanje je što bi se dogodilo", kaže Slaven Suhi iz stanice.

Ovaj pregled, prije tehničkog za registraciju, dodatno će ojačati sigurnost na cesti, a vozače pripremiti na eventualne popravke.

A nagrada za savjesne vozače koji će pregledati svojega ljubimca je – tekućina za stakla.

Prije no vam zaželimo sretan put – otkrit ćemo i malu tajnu za, možda ne lakši, ali sigurno ljepši – tehnički pregled.

Prije no odvedete vaš automobil na tehnički pregled valja ga dobro oprati. Ne bi trebao biti razlog za pad na tehničkom, ali dečki su rekli, nekada se znaju zainatiti.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene