Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Među prvima

Počele teći europske milijarde - Krenulo s 300 milijuna eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska će biti među prvim zemljama koje će dobiti novac u sklopu investicijskog plana predsjednika EK.

Junckerove milijarde počele su teći! Hrvatska će biti među prvim zemljama koje će dobiti novac u sklopu investicijskog plana predsjednika Europske komisije. A dubrovačka zračna luka - prvi veliki projekt. Iako nije spomenuo projekt u Dubrovniku, predsjednik Europske investicijske banke zadovoljan je brojem projekata koje je Hrvatska pripremila. Za to će pomoći i u ponedjeljak odobrenih 300 milijuna eura.

Pročitajte i ovo Ilustracija Golemi fijasko "Zbog njega će se kotrljati glave!" Amerikanci ljuti na britansko osiguranje na aerodromima: Sitni kriminalac pokazao golemi propust, a sada je u bijegu Slika nije dostupna Boise u Idahu Tragedija u zračnoj luci: Urušio se hangar, ljudi ostali zarobljeni ispod krova, troje mrtvih

Dio od europskih milijardi - za moderniju i veću zračnu luku u Dubrovniku. Baš ovaj projekt bi među prvima u Europi trebao dobiti novac od velikog investicijskog plana.

Maletić: Marketinškim se aktivnostima ne povlače europski novci

Čelnik Europske investicijske banke još uvijek tajanstven. 'Ne mogu vam reći koji je projekt jer će se o tome raspravljati sutra na sastanku upravnog odbora. Dopustite mi da vas malo držim u neizvjesnosti, ali bit će u području infrastrukture. Mali projekt, ali važan za Hrvatsku', rekao je Dario Scannapieco

U hrvatski biser Jadrana osam od 10 turista dolazi avionom. A modernizacija je nužna. 'Sve ovo što sada vidite se financira vlastitim sredstvima, ali ono što bi trebalo biti najznačajnije tek slijedi. To naravno ne možemo učiniti sa vlastitim snagama i prijeko su nam potrebna sredstva iz europskih fondova', rekao je Roko Tolić, glavni direktor Zračne luke Dubrovnik.

Ima ih samo jedan hrvatski grad - A trebao bi SVAKI!

Modernizacija zračne luke stoji 240 milijuna eura. Dubrovčani se nadaju da će iz EU fondova dobiti barem 160 milijuna.

Zračna luka važna je i za grad i za županiju jer do Dubrovnika ne vodi ni željeznica ni autocesta.

Gradilište će biti još i veće kada stigne novac iz Bruxellesa.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene