Učenici, ilustracija (Foto: Getty images)
Učenici, ilustracija (Foto: Getty images) Foto: Getty Images

U srijedu u podne su počele prijave za upis u srednje škole putem servisa upisi.hr, no već nakon manje od sat vremena – učenici više nisu mogli pristupiti stranici.


Točno u podne osmaši su se počeli prijavljivati za željenu srednju školu, no ubrzo su naišli na probleme. Naime, nešto više od sat vremena nisu mogli pristupiti stranici.

Vezani članci ZPK - 5 Zagrebački plivački klub poziva nove članove za Školu plivanja i program obuke neplivača Slika nije dostupna Počeo jesenski upis u srednje škole: Zbog nedostatka učenika spajaju se i po tri razreda

Iz CARNET-a su za DNEVNIK.hr potvrdili da se radilo o zakrčenju jer je u istom trenutku na sustav za prijavu pohrlilo više od 41.000 tisuće korisnika, pa se stranici nije moglo pristupiti. Poteškoće su otklonjene, a učenici sada ponovno mogu bez problema pristupati stranici i odabrati željeni obrazovni program.

Na pitanje može li se nešto promijeniti kako i idućih godina ne bi dolazilo do ovakvih poteškoća, iz CARNET-a su kazali da su učenike i ranije upozoravali da nema potrebe da se točno u podne svi prijavljuju u sustav, već to mogu učiniti i kasnije, odnosno do posljednjeg dana prijava. Na taj način će manje ljudi istovremeno biti prijavljeno na stranicu, pa su i manje šanse za zagušenje. 

Učenici željene obrazovne programe mogu prijaviti do 10. srpnja. Iznimka su oni obrazovni programi koji zahtijevaju dodatne provjere, pa se njih može prijavljivati do 30. lipnja.