Učenici, ilustracija (Foto: Getty images)
Učenici, ilustracija (Foto: Getty images) Foto: Getty Images

U srijedu u podne su počele prijave za upis u srednje škole putem servisa upisi.hr, no već nakon manje od sat vremena – učenici više nisu mogli pristupiti stranici.


Točno u podne osmaši su se počeli prijavljivati za željenu srednju školu, no ubrzo su naišli na probleme. Naime, nešto više od sat vremena nisu mogli pristupiti stranici.

Vezani članci Slika nije dostupna Počeo jesenski upis u srednje škole: Zbog nedostatka učenika spajaju se i po tri razreda Slika nije dostupna Ukidaju se dodatni bodovi: Jovanović predstavio kriterije za upis u srednju školu

Iz CARNET-a su za DNEVNIK.hr potvrdili da se radilo o zakrčenju jer je u istom trenutku na sustav za prijavu pohrlilo više od 41.000 tisuće korisnika, pa se stranici nije moglo pristupiti. Poteškoće su otklonjene, a učenici sada ponovno mogu bez problema pristupati stranici i odabrati željeni obrazovni program.

Na pitanje može li se nešto promijeniti kako i idućih godina ne bi dolazilo do ovakvih poteškoća, iz CARNET-a su kazali da su učenike i ranije upozoravali da nema potrebe da se točno u podne svi prijavljuju u sustav, već to mogu učiniti i kasnije, odnosno do posljednjeg dana prijava. Na taj način će manje ljudi istovremeno biti prijavljeno na stranicu, pa su i manje šanse za zagušenje. 

Učenici željene obrazovne programe mogu prijaviti do 10. srpnja. Iznimka su oni obrazovni programi koji zahtijevaju dodatne provjere, pa se njih može prijavljivati do 30. lipnja.