Obavijesti Video Pretražite Navigacija
dvadesete po redu

Počele Fiumanke: Riječka luka spremno dočekala jedriličare

Fiumanke (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Fiumanke (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Fiumanke (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Fiumanke (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Fiumanke (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Fiumanke (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Fiumanke (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Fiumanke (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr Fiumanke (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Fiumanke (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Foto: DNEVNIK.hr +4 Fiumanke (Foto: Dnevnik.hr) - 5 Galerija 1/9 >>
Prvoga dana 20. Fiumanke riječka luka ugostila je veliki broj već pristiglih jedriličara spremnih za regatu. Zahvaljujući Lučkoj upravi Rijeka, od 1. do 10. lipnja 2019. svim sudionicima Fiumanke koji imaju popunjenu prijavu za regatu na raspolaganju je besplatan vez.

Održana je gospodarska manifestacija Adria4Blue koju organizira Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Rijeka u partnerstvu s Kraljevinom Norveškom. Događaj je posvećen plavom gospodarstvu i održivom razvoju, a održava se u Rijeci, od 6. do 7. lipnja 2019. godine. Konferencijski dio, održan u prekrasnom ambijentu riječke luke, u sklopu programa 20. Fiumanke, pokazuje da regata privlači u Rijeku velik broj poslovnih ljudi iz Europe i svijeta. Nakon konferencije održan je gastro dvoboj dvaju chefova kuhinja mediteranskih i europskih regija riječkog Kristiana Kozmića i splitskog Željka Nevena Bremeca u čijim su specijalitetima uživali svi okupljeni na Terminalu.

Otvoren je i regatni ured koji se nalazi na Terminalu, a u kojem se sudionici regate mogu prijaviti do subote, 8. lipnja. Novost ovogodišnje Fiumanke je live tracking putem mobilnih telefona i aplikacije KWINDOO. Sudionici regate mogu preuzeti aplikaciju KWINDOO tracking koja je potpuno besplatna, registrirati se i otvoriti svoj profil, unijeti ime broda i prijaviti se na 20. Fiumanku. Za sve one koji žele pratiti regatu, a u njoj ne sudjeluju, tu je aplikacija KWINDOO live tracking putem koje se mogu pratiti pozicije brodova.

Kad je Fiumanka u pitanju, osim jedrenja, svakoga dana održavaju se i zanimljiva popratna događanja pa je tako u Bura DesignStoreu Tonka Alujević predstavila riječkoj publici izložbu ‘Od jedara pod kojin san plovila’, višednevni event koji se održava do utorka, 11. lipnja.

Ova svestrana umjetnica piše kolumne, scenarije, knjige i slikovnice, režira putopise od kojih su ‘Mediteranski krug’ i ‘Pol oriha’ emitirani na brojnim televizijama. Kolumnistica je Dobre kobi i Otvorenog mora. Izrađuje umjetničke mozaike čiji je zanatski dio identičan toj staroj i skoro zaboravljenoj mediteranskoj tehnici. Također je zaslužna za očuvanje tradicijske brodogradnje i dalmatinskog jezika. Izložbu ‘Od jedara pod kojin san plovila’, koja se sastoji od deset haljina eksponata, autorica je izradila od vlastita jedra pod kojim je u svom gucu imena ‘Pol oriha’ otplovila od Visa do francuskog Bresta.

Dobra zabava za sve ljubitelje rock glazbe u sklopu humanitarnog koncerta udruge LP Rock na Botelu Marina rasplesala je brojne posjetitelje, te na najveseliji način zaključila prvi dan ovogodišnje Fiumanke. Preda nama je drugi dan i 7. Europska medijska regata, a uz prekrasne i jedinstvene prizore riječke luke, pozivamo vas na 20. Fiumanku - dobro došli!

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene