Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na atraktivnim lokacijama

Počela prodaja: Napušteni vojni objekti na bubnju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Počela je prodaja napuštenih i devastiranih državnih nekretnina, među kojima su i brojni vojni objekti.

Ovlašteni sudski vještak za sada je procijenio da 11 nekretnina vrijedi oko 337 milijuna kuna. Riječ je o objektima na atraktivnim lokacijama i u građevinskoj zoni na području Šibenika i Zadra, Kumrovca, Đakova i Velike Gorice.

Pročitajte i ovo Stjepan Nemak - 3 Donosi Provjereno Vjerovao je prijatelju na riječ: Slijep i bez oba stopala, ostao je prevaren i sam u straćari bez vode Vladimir Putin Prema RIA-i Ako joj se zaplijeni imovina, uzvratit će istom mjerom: Rusija na raspolaganju ima 288 milijardi dolara imovine!

Iako ima i onih, koji misle da je do ulaska u EU pametnije pričekati, jer će vrijednost imovine porasti, država već sada priželjkuje ulagače. Zainteresiranih ima čak i u Engleskoj, tvrde u Uredu za upravljanje državnom imovinom. Način na koji se imovina rasprodaje razljutio je čelnike grada Šibenika, zbog čega pišu i premijerki Kosor. Kažu da ih o prodaji dvaju vojnih kompleksa nitko nije obavijestio, a na njihovom području ima najviše objekata.

Grad ili općina odlučuju sami?

'Bilo bi najnormalnije da sam grad ili općina, ovisno na čijem se terenu nalazi. odlučuju sami, jer stanovništvo najbolje zna čemu te vojarne mogu poslužiti', rekao je gradonačelnik Šibenika Franko Vidović.  U prostornim planovima ta imovina nije unutar građevinskog područja, pa im je država nije mogla tako velikodušno pokloniti, uzvraća lokalnim vlastima ravnatelj državnog ureda. Razočarani su , jer godinama nisu privlačili investitore, i prepoznali ovo kao izvor zarade.

Nekretnine na 22 milijuna četvornih metara

'Nitko ne bi kupio te nekretnine da leže, svi oni koji ih kupuju imaju poslovni cilj. Naravno da je to zarada i oplođivanje kapitala, a lokalna zajednica bi kroz komunalni doprinos, naknadu i zapošljavanje povećala svoje lokalne proračune', zaključio je Jozo Sarač, iz Ureda za upravljanje državnom imovinom.

Duž Jadranske obale, od Savudrije do Čilipa 45 je vojnih nekretnina, koje je MORH ustupio. Prostiru se na nevjerojatnih 22
milijuna četvornih metara. Njihova se vrijednost broji u milijunima, pa i milijardama kuna. Hoće li i dalje zjapiti prazni, preostaje čekati rezultate prve i još jedne u nizu javnih dražbi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene