Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Došla i pomoć iz Poljske

Počela istraga na poljskoj letjelici koja je pala u rujnu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U policijskom skladištu u Zagrebu danas je počela analiza ostataka lakometalne letjelice u kojoj su 25. rujna u blizini Krnjaka poginuli Poljaci Andrzej Krakowiak i Andrzej Domanski.

Zajedno s hrvatskim istražiteljima stručnu analizu obavit će i predstavnici poljske agencije za istraživanje zrakoplovnih nesreća.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uklonit će ih Uočite grešku na ovim ćiriličnim pločama Slika nije dostupna Predsjednik upozorio 'Kamenovanje džamije, ustaške pjesme u Jasenovcu - takvi incidenti imaju krizni potencijal!'

Dan nakon nesreće i pronalaska srušenoga zrakoplova veći dio olupine prevezen je u policijsko skladište u kojemu će se i obaviti analiza, a motor zrakoplova, koji se zabio u mekano tlo zaseoka Keser-Potoka, izvađen je tek jučer pomoću građevinskih strojeva. Po Vodanovićevim riječima, to prije nije bilo moguće zbog obilne vode na tlu.

>> Zrakoplovna nesreća kod Krnjaka: Dolaze poljski istražitelji

Predviđa se da će javnost prve nalaze i mišljenje o uzroku pada zrakoplova i pogibije dvojice Poljaka dobiti za nekoliko dana.

Uvidom u spis o zrakoplovnoj nesreći na karlovačkome sudu vidljivo je da su provedene sve planirane istražne radnje te da se nitko ne sumnjiči za nesreću.

Sastavni dio spisa su i obdukcijski nalazi iz kojih se vidi da su Krakowiak i Domanski imali višestruke smrtonosne ozljede. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene