Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Počela akcija 'Manje oružja - manje tragedija'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pod motom "Izbacite uljeza" Ministarstvo unutarnjih poslova u suradnji s UN-ovim Programom za razvoj (UNDP) počelo je danas u Splitu akciju "Manje oružja - manje tragedija".

Po riječima glasnogovornika MUP-a Zlatka Mehuna, svrha je akcije smanjiti držanje nelegalnog oružja radi sigurnije budućnosti u kojoj će se uporaba oružja svesti na najmanju moguću mjeru.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sve ostalo na internetu Prosvjedi podbacili: Manje ljudi od očekivanog Slika nije dostupna Francuzi se manje voze zbog poskupljenja goriva

Tijekom akcije traje dragovoljna predaja oružja ili njegova
legalizacija, a novi Zakon o oružju predviđa vremenski neograničenu dobrovoljnu predaju zabranjenoga i dopuštenog oružja. 

Oružje se može predati uvijek i protiv osobe koja ga dobrovoljno predaje neće se pokretati ni prekršajni ni kazneni postupak ako ga prijavi ovlaštenome tijelu prije nego što počne primjena svih zakonskih policijskih ovlasti.

Mehun je rekao kako je u Dalmaciji bilo mnogo bojišta u Domovinskom ratu, a mnogi su sudionici zadržali razne vrste oružja i još ga nisu vratili. 

Upravo zato Split je izabran za početak te akcije koja će u
sljedećih šest mjeseci obići Hrvatsku kako bi se senzibilirala javnost i građani potaknuli na predaju ili legalizaciju oružja.

Akciju su na splitskim Prokurativama danas uz mnogobrojne građane poduprli i estradni umjetnici Oliver Dragojević, Giboni, Goran Karan i Jelena Radan.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene