Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rušenje skate skulpture

Pobuna subkulture: Odlukom načelnice u blatu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mladi Fažane digli su se na noge. Tridesetak skatera prosvjedovalo je jer su ogorčeni i ljutiti na načelnicu općine koja je prije nekoliko dana naložila rušenje skate skulpture. Nju su sami mladi Fažanci izgradili. Ovaj potez načelnice ne vide kao pozitivnu poruku. Prozivaju vlasti pitajući ih bi li bilo bolje da se drogiraju, piju i tuku?

Unatoč kiši, veliku je buru danas u Fažani, podiglo preko metar srušenog zida. 'Mladi napokon u jednom malom mjestu rade nešto pametno, nešto smisleno, radimo s vlastitim novcima, s vlastitom inicijativom, a oni nam to ruše. Ako se ne možemo baviti sportom i kulturom, čime bi se trebali baviti? Drogom? Kriminalom? Alkoholom? Čime?', rekao je Silvano Predan. Zid su u slobodno vrijeme sami gradili vlastitim novcem, kako bi im skate-park bio potpuniji. Sada, umjesto na skateovima, stoje u blatu. 'Ne znam koja je poruka. Ako su oni neki vizionari i socijaldemokrati i već što jesu, onda neka se slobodno sakriju svi. Ruše kulturu, to je to, ubijaju kulturu', smatra Nikola Racan. Dečki se osjećaju kao da im je netko srušio dom. Sve slobodno vrijeme provodili su 'skejtajući'.

Pročitajte i ovo tuča Tuča i grmljavina VIDEO/FOTO Veliko nevrijeme u središnjoj Istri: Tuča i munje iznenadile stanovnike Grad Umag o tihoj okupaciji Istre - 5 Problem "istarskih favela" Uzrujani Slovenci o optužbama da su okupirali hrvatsku obalu: "Mogu imati sve na svojoj zemlji, čak i raketu za Mars"

Do prozivane načelnice danas nismo mogli doći, navodno je na službenom putu do ponedjeljka. Sugrađani podržavaju dečke. Mladi skateri ne shvaćaju čemu takav rigorozan čin na mjestu koje je ionako namijenjeno njima. I oni su, kažu, samo ljudi. 'Idem na fakultet, redovito dajem ispite, radim i još se usput skejtam. Ne drogiram se, ne pijem, uzoran sam građanin, plaćam svoj porez, prirez, sve što mi treba', rekao je Elvis Butković. Ali, dečki su ostali bez svoje skate skulpture. Kažu, prosvjedovat će dok načelnica ne dobije sluha za njihov problem.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene