U Saboru je tijekom rasprave o izboru za glavnog ravnatelja HRT-a došlo do pobune. Zastupnici oporbe u jednom su trenutku ustali iz klupa u kojima su sjedili i došli do govornice i mjesta gdje sjedi predsjedavajući i zauzeli cijeli taj prostor.


Sandra Benčić, zastupnica Možemo, prije pobune oporbenjaka govorila je kako neće dopustiti raspravu o kandidatu koji će provoditi politiku HDZ-a na HRT-u.

Vezani članci Hrvatski sabor - 1 Zastupnici pronašli sistem rada zbog kojeg neki bijesne: "Ja se vodim kao markirant ako nisam evidentirao tu karticu..." Sjednica Sabora Saborska oporba oštro: "Katastrofalne posljedice tuče mogle su se spriječiti"

"E nećemo! Nećete ni vi, nećemo dopustiti da ga izglasate!", kazala je Benčić i zatražila stanku, no Sabor je nastavio s radom.

Za povredu Poslovnika javio se Josip Borić koji je rekao: "Očito u želji da uređuje HRT je izgovorila sve što je izgovorila". Dok je on govorio, oporbeni zastupnici počeli su ustajati iz klupa.

U jednom momentu se čuje i kako netko dobacuje: "Nećete u Čavoglave".

"Jedino SDP, 14 njih, može izbaciti 18 drugih pa ne razumijemo što oporba radi ovdje", dodao je Borić i pozvao predsjedavajućeg Antu Sanadera da uvede red.

Istovremeno je za govornicu stao Nino Raspudić koji je na talijanskom citirao Dantea. "Pakao, Prvo pjevanje", rekao je Raspudić.

Zastupnici oporbe su se svi okupili oko govornice i spriječili daljnji rad Sabora.

Kako je sve izgledalo, pogledajte u videu.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju