Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rasprava o ravnatelju HRT-a

VIDEO Pogledajte početak cirkusa u Saboru: "Nećete u Čavoglave", a onda i - "Pakao. Prvo pjevanje"

U Saboru je tijekom rasprave o izboru za glavnog ravnatelja HRT-a došlo do pobune. Zastupnici oporbe u jednom su trenutku ustali iz klupa u kojima su sjedili i došli do govornice i mjesta gdje sjedi predsjedavajući i zauzeli cijeli taj prostor.

Sandra Benčić, zastupnica Možemo, prije pobune oporbenjaka govorila je kako neće dopustiti raspravu o kandidatu koji će provoditi politiku HDZ-a na HRT-u.

Pročitajte i ovo Hrvatski sabor Burno jutro u Saboru Teške riječi tijekom rasprave o lex AP: "Želite poslati poruku o zaštiti žena, a nositelj liste vam je dva puta prijavljen za nasilje" Siniša Hajdaš Dončić zbog govora o izborima upozoren na prostačenje u Saboru Prostote u Saboru VIDEO "To je sad stvarno malo previše": Pala psovka za govornicom, zastupnik ne vidi ništa sporno

"E nećemo! Nećete ni vi, nećemo dopustiti da ga izglasate!", kazala je Benčić i zatražila stanku, no Sabor je nastavio s radom.

Za povredu Poslovnika javio se Josip Borić koji je rekao: "Očito u želji da uređuje HRT je izgovorila sve što je izgovorila". Dok je on govorio, oporbeni zastupnici počeli su ustajati iz klupa.

U jednom momentu se čuje i kako netko dobacuje: "Nećete u Čavoglave".

"Jedino SDP, 14 njih, može izbaciti 18 drugih pa ne razumijemo što oporba radi ovdje", dodao je Borić i pozvao predsjedavajućeg Antu Sanadera da uvede red.

Istovremeno je za govornicu stao Nino Raspudić koji je na talijanskom citirao Dantea. "Pakao, Prvo pjevanje", rekao je Raspudić.

Zastupnici oporbe su se svi okupili oko govornice i spriječili daljnji rad Sabora.

Kako je sve izgledalo, pogledajte u videu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene