Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ročište na kojem se sudsko vijeće Županijskog suda u Splitu trebalo očitovati o optužnici koju je protiv dubrovačkog gradonačelnika Andre Vlahušića podnio USKOK u aferi Revelin odgođeno je u ponedjeljak i treći put.


'Danas je Županijski sud odgodio sjednicu sudskog vijeća iz razloga što postoji prijedlog obrane da se pojedini dokazi izdvoje iz sudskog spisa. Obrana smatra da su ti dokazi nezakoniti. Stoga će sudsko vijeće prvo odlučiti o tom prijedlogu obrane i čekat će se pravomoćnost rješenja o izdvajanju dokaza. Nakon toga će ponovno biti zakazana sjednica sudskog vijeća. Nezadovoljna strana se može žaliti, nakon pravomoćnosti rješenja od strane Vrhovnog suda, opet će biti zakazana sjednica sudskog vijeća', izvijestio je glasnogovornik suda Damir Romac.

Prvo ročište trebalo je biti početkom lipnja, no odgodu je zatražila obrana, tj. sada već bivši odvjetnik dubrovačkog gradonačelnika Rajko Mlinarić, koji je nekoliko dana prije toga imenovan sucem Ustavnog suda. Druga odgoda bila je 20. listopada.

USKOK Andru Vlahušića i dubrovačkog poduzetnika Lukšu Frankovića tereti za zlouporabu položaja i ovlasti, odnosno poticanje na te nezakonitosti, utaju poreza ili carine te povrede obveze vođenja poslovnih i trgovačkih knjiga.

Vlahušića se tereti da je pogodovao Frankoviću koji je zakupio tvrđavu Revelin i u njoj otvorio istoimeni noćni klub. Dubrovački je gradonačelnik, tvrdi USKOK, tim poslom Grad Dubrovnik oštetio za najmanje 3 milijuna kuna.

Optužnica je, nakon provedene istrage, podignuta u prosincu prošle godine, a dubrovački gradonačelnik je tada izjavio: 'Neka USKOK radi svoj posao, nemam komentar na tu temu. Grad nije oštećen niti jedne lipe, jer Revelin prije pet godina nije niti postojao. Ne može biti oštećeno nešto što prije nije postojalo. Revelin je izrastao u najbolji klub u zemlji. To je projekt koji je donio korist gradu, prije toga je postojala nula. Svi ugovori koji su doneseni su provjereni od stručnih službi Grada Dubrovnika, parafirani i potpisani od odgovornih ljudi. Po nama, sve je čisto jedan kroz jedan'.

Sudsko vijeće optužnicu može potvrditi, odbaciti ili vratiti na doradu.