Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Građevinska inspekcija zaustavila je radove na zagrebačkom Britanskom trgu, gdje je Grad Zagreb, kao investitor, izvodio radove bez glavnog projekta.


Iz Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja u srijedu su izvijestili da je građevinska inspekcija po nalogu Državnog odvjetništva pokrenula nadzor na zagrebačkom Britanskom trgu gdje je Grad Zagreb kao investitor izvodio građevinske radove bez glavnog projekta.

Vezani članci Josip Paladino (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL/Patrik Macek/PIXSELL) Josip Paladino: "Nisam ovo radio zbog novca. Žao mi je što me tjeraju u mirovinu, mogao bih još mnogima pomoći" Josip Paladino (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL) KBC Rebro odbio produžiti ugovor poznatom neurokirurgu Josipu Paladinu

U Ministarstvu objašnjavaju da je inspekcijskim nadzorom obavljenim 24. listopada utvrđeno da Grad Zagreb u svojstvu investitora na Britanskom trgu izvodi građevinske radove bez glavnog projekta koji mora sadržavati i potvrde javnopravnih tijela te je nadležni građevinski inspektor naredio investitoru mjeru obustave građenja zatvaranjem gradilišta postavljanjem službenog znaka.

"Međutim, 31. listopada Grad Zagreb izdao je pravomoćnu građevinsku dozvolu, koja obuhvaća i katastarske čestice na kojima je inspekcija postupala te će slijedom te nove činjenice građevinska inspekcija obaviti nadzor i ukoliko su se stekli svi zakonski uvjeti, gradilište će biti otvoreno", izvijestila je glasnogovornica Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja Željka Perić.

Zamjenica pročelnika gradskog Zavoda za zaštitu spomenika kulture i prirode Zrinka Paladino izjavila je Hini da je odluka Državnog odvjetništva "u uzročno-posljedičnoj vezi" s njenim iskazom u Državnom odvjetništvu, nakon što je u medijima progovorila o navodnim nepravilnostima u radu gradskih institucija.

Glasnogovornica Državnog odvjetništva Marina Mihornih nije bila dostupna za komentar ovog slučaja. (Hina)