Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ploče: Građani se žale na otrovnu prašinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stanovništvo Ploča, ali i čitave Neretve, izloženo je svakodnevnom trovanju od strane rasutog tereta koji u pločanskoj luci nema nikakav adekvatan smještaj.

Ugljen, glinica, gnojivo, pretovaruju se danonoćno, bez prestanka. Danju se grad crni od ugljena, a noću nesnosno smrdi od umjetnih gnojiva, piše modestiblejz na Blog.hr-u.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sumaglica smanjila vidljivost VIDEO Udišu otrovni smog pun čestica koje izazivaju rak pluća: "Ovo postaje noćna mora" Borba Hrvatske protiv klimatskih promjena - 3 eu zadala nekoliko ciljeva Hrvatska na putu do klimatskih promjena: Doznajemo koji su nam aduti, a gdje kaskamo za svijetom

Istina je da je lučki grad kao grad specifična sredina, pa su i stanovnici Ploča uvijek bili tolerantniji prema svojoj luci hraniteljici i puni razumijevanja prema njenim poslovima, ali isto je tako istina i svi se slažu da ovako otvorenog zagađenja nikad nije bilo kao zadnjih godina, piše Modestiblejz.

Tko nije osjetio taj specifični reski smrad umjetnog gnojiva, tzv.urea, taj smrad trulih jaja i gnojiva koji pali nosnice i ždrijelo – ne zna što je smrad! 

Nad gradom se non-stop kovitlaju i miješaju bijeli oblaci glinice sa crnim oblacima ugljena i padaju po kućama, krovovima, balkonima, prozorima, ljudima, djeci. 

Nevjerojatna količina miješane otrovne prašine svakodnevno ulazi u kuće i bez obzira na zatvorene prozore – prekriva podove i namještaj! 

Postala je uobičajena stvar hodati po kući i za sobom ostavljati crne otiske vlastitih stopala! Kakvi su otisci na našim plućima, samo Bog zna, očajno se pita Modestiblejz, podsjetivši i na nedavni slučaj nepravilnog pretovara uree u Osijeku koji je izazvao skandal te privukao inspektore u osječku luku.

U Pločama se to radi potpuno otvoreno od jutra do sutra i nikom ništa. 

Stanovnici toga grada se pitaju kada će inspektori napokon posjetiti i njihovu luku te napokon odrediti obvezu izgradnje skladišta za rasute terete.

Naime, jedino izgradnjom takvog skladišta, situacija u Pločama bi se promijenila, a stanovništvo bi napokon 'prodisalo'.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene