Premijer Andrej Plenković razriješio je Milana Kujundžića u utorak s mjesta ministra zdravstva. Na društvenim mrežama pljušte reakcije.

Galerija


"To je to", kratko je na Twitteru komentirao SDP-ov Bojan Glavašević.

Vezani članci Andrej Plenković Plenković o cjepivu: "Na prekretnici smo, svakog tjedna imat ćemo najmanje 200.000 doza." O incidentu u Borovu: "To je skandalozno i nedopustivo" Zoran Milanović Stigao odgovor predsjednika Zorana Milanovića: ''Napokon je Plenković rekao i jednu istinu''

Na Facebooku je Glavašević napisao:

"Od dvadeset i jednog člana Plenkovićeve vlade koja je dobila povjerenje u Saboru, ostalo je samo osam ministara, a jedan od njih je na odlasku. Ovo je vlada korupcije i afera, i uvjerljivo je najpokvarenija u povijesti Hrvatske.

Kad vas netko pita što je domoljublje, odgovorite da je to izlazak na parlamentarne izbore i glasanje protiv HDZ-a i njihovih satelita. Edit: Jedva pola sata nakon ove objave smijenjen je Milan Kujundžić", navodi se u objavi.

"Za svakog od nas koji se bavimo politikom i javnim poslom, neovisno jesmo li saborski zastupnici ili Vladini dužnosnici, prvo i osnovno pravilo je da moraš raditi transparentno. Jednako tako moraš ući transparentno u politiku i minimum ispoštovati i ispuniti imovinsku karticu kako treba", rekao je Milorad Batinić, predsjednik kluba HNS-a.

"Ja sam s ministrom Kujundžićem vrlo kvalitetno i korektno surađivao. Na predsjedniku Vlade je da izabere ekipu s kojom će igrati i voditi ekonomsku i ostale politike u Republici Hrvatskoj i to je njegov izbor. Poslala se poruka da će u svakom trenutku za taj tim igrati oni koji mogu dati najbolje", misli Tomislav Ćorić, ministar zaštite okoliša.

Reagirao je i SDP.

"Kujundžić je osmi po redu ministar opterećen aferama koji je morao napustiti ovu Vladu. Zbog dužnosnika opterećenih teškim sumnjama na nezakonito bogaćenje i korupciju građani se svakodnevno iseljavaju.

Dosta im je više korumpiranih ministara koji ne mogu izbrojiti svoje nekretnine, kojima se mercedesi pojavljuju u dvorištu i koji svoj položaj koriste za razna pogodovanja.

Naši građani zaslužuju bolje od toga i zato je vrijeme za promjene!" stoji u objavi SDP-a na Facebooku.

"Smijenjen Milan Kujundžić. Plenkovićevih 13. Najprotočnija vlada do sada", napisala je Marijana Puljak na Twitteru.

Saborski zastupnik Mirando Mrsić istaknuo je kako ćemo bivšeg ministra Kujundžića "pamtiti po skrivenim kućama i ogromnom neredu u zdravstvenom sustavu".

"Nažalost, Kujundžić u tri godine nije napravio ništa u zdravstvu, ali je sustav premrežio svojim sljedbenicima iz stranke Zora. I nakon Kujundžića, Kujundžić", stoji u Mrsićevoj objavi na Twitteru.

"Kad razriješiš ministra kojeg si žestoko branio, ali ne razriješiš partnere kojima se sudi jer te oni i dalje drže da možeš razrješavati stabilno", napisala je na Twitteru Jadranka Kosor.