Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pogon od 100 milijuna dolara

Zagreb: Zavirite u tvornicu u kojoj će se proizvoditi 2 MILIJARDE tableta godišnje!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dobrih gospodarskih vijesti u Hrvatskoj je posljednjih godina malo.

Jedna dobra gospodarska vijest stiže iz Plive. U rad je pušten proizvodni pogon vrijedan oko 100 milijuna dolara, a posla će biti za oko 200 ljudi. Ovakvih proizvodnih investicija u Hrvatskoj je malo pa ne čudi što je u posjet Plivi stigao vrh Vlade.

Pročitajte i ovo Ivan Malenica Odluka Ustavnog suda Ministar Malenica: "Milanović je kršio Ustav. On i njegovi jataci ne žele prihvatiti poraz" Zlatko Komadina, župan O vrućoj situaciji Komadina: "Ne do Bog da im pada na pamet poništavati izbore. Na stolu je i da Milanović nije kandidat za premijera"

Premijer Zoran Milanović zavirio je u novi Plivin proizvodni pogon, a imao je što i vidjeti - od svirajućih robota do druge najsofisticiranije farmaceutske opreme trenutačno dostupne u svijetu. Na ovu investiciju Pliva je u proteklih godinu dana potrošila 100 milijuna dolara.

'Naša uloga je ispunjena ako nismo previše stajali na putu ovoj investiciji. Tako vidimo uglavnom u današnjem svijetlu ulogu države. Znam da ste prije malo više od godinu dana bili na rubu živaca i kao svaki ozbiljan investitor očekivali ozbiljan pristup', kazao je Milanović.

Uz robote posla će u Plivi biti i za ljude. 'Ovo ulaganje pokrenut će dodatno druge nove pozicije, nova radna mjesta. Danas Pliva zapošljava oko 2.000 osoba direktno i drugih 15.000 indirektno', kazao je Tihomir Orešković, predsjednik Uprave Plive.

>>
Predstavljeno NAJVEĆE privatno ulaganje u Hrvatskoj u 2013.!

Puštanjem u rad novih pogona Pliva će povećati svoje proizvodne kapaciteta za 2 milijarde tableta godišnje. Čak 9 od 10 proizvedenih tableta završit će u izvozu. Ovakvih je investicija u hrvatskom gospodarstvu premalo, pa su s premijerom u Plivu stigli i ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak i potpredsjednik Branko Grčić.

'Ja se nadam da će ovakve investicije pokrenuti investicije u drugim sektorima da dođu u Hrvatsku i da uspješno posluju u Hrvatskoj', kazao je Grčić.

Farmaceutska industrija u Hrvatskoj je proglašena strateškom. U Plivi zato ne staju - šire se proizvodni pogoni u Savskom Marofu, a u planu su i novi projekti. Ukupna ulaganja u Hrvatskoj trebala bi premašiti 220 milijuna dolara.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene