Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pliva će svim ljekarnama nadoknaditi razliku u cijeni za svoje proizvode koje će morati prodavati po nižim cijenama, a nabavljale su ih prije snižavanja cijena, priopćeno je danas iz te kompanije.


Pisana obavijest o tome upućena je jučer svim ljekarnama u Hrvatskoj koje mogu putem veledrogerija ostvariti mogućnost povrata razlike u cijeni za proizvode na Osnovnoj listi HZZO-a, kojima je Pliva snizila svoje cijene.

Vezani članci Police s lijekovima u ljekarni - 2 Zdravstveni sustav pred kolapsom, dugovi se mjere u milijardama: Hoće li građani plaćati - još više? Slika nije dostupna Oštro protiv mjera štednje: Odbili prodavati lijekove!

Naime, dio aktualne zdravstvene reforme je i snižavanje cijena lijekova za u prosjeku 12 posto. Zbog činjenice da će i lijekove koje imaju na zalihama morati prodavati po nižim cijenama, hrvatski će ljekarnici, prema procjenama Hrvatske ljekarničke komore, izgubiti blizu 17 milijuna kuna.

'Svjesni smo značenja koje Pliva i njezini lijekovi imaju na domicilnom, hrvatskom tržištu, pa iako ćemo time kao proizvođač pretrpjeti dodatnu štetu, procijenili smo da teret reforme svi moramo podnijeti solidarno', rekao je predsjednik Uprave Plive i generalni direktor Plive u Hrvatskoj Matko Bolanča.

Dodao je kako je Pliva spremna pridonijeti stabilizaciji hrvatskog zdravstvenog sustava te ne dozvoliti da se zbog gubitaka u ljekarnama poremeti redovita opskrba hrvatskog tržišta lijekovima i u konačnici ugrozi zdravlje hrvatskih građana.