Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na svoju štetu

Pliva će ljekarnama nadoknaditi razliku u cijeni zbog sniženja cijena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pliva će svim ljekarnama nadoknaditi razliku u cijeni za svoje proizvode koje će morati prodavati po nižim cijenama, a nabavljale su ih prije snižavanja cijena, priopćeno je danas iz te kompanije.

Pisana obavijest o tome upućena je jučer svim ljekarnama u Hrvatskoj koje mogu putem veledrogerija ostvariti mogućnost povrata razlike u cijeni za proizvode na Osnovnoj listi HZZO-a, kojima je Pliva snizila svoje cijene.

Pročitajte i ovo Lijekovi - 3 Zdravstvena pismenost Jednim klikom do svih informacija o lijekovima: Građanima će jedna od usluga biti posebno zanimljiva Slika nije dostupna Ne rade ljekarne Oštro protiv mjera štednje: Odbili prodavati lijekove!

Naime, dio aktualne zdravstvene reforme je i snižavanje cijena lijekova za u prosjeku 12 posto. Zbog činjenice da će i lijekove koje imaju na zalihama morati prodavati po nižim cijenama, hrvatski će ljekarnici, prema procjenama Hrvatske ljekarničke komore, izgubiti blizu 17 milijuna kuna.

'Svjesni smo značenja koje Pliva i njezini lijekovi imaju na domicilnom, hrvatskom tržištu, pa iako ćemo time kao proizvođač pretrpjeti dodatnu štetu, procijenili smo da teret reforme svi moramo podnijeti solidarno', rekao je predsjednik Uprave Plive i generalni direktor Plive u Hrvatskoj Matko Bolanča.

Dodao je kako je Pliva spremna pridonijeti stabilizaciji hrvatskog zdravstvenog sustava te ne dozvoliti da se zbog gubitaka u ljekarnama poremeti redovita opskrba hrvatskog tržišta lijekovima i u konačnici ugrozi zdravlje hrvatskih građana.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene