Zbog savršene fotografije, mnogi su čini se, spremni riskirati i vlastiti život.


Posljednji je takav slučaj jednog Kanađanina koji je na Plitvicama u pokušaju snimanja selfija, pao sa 70 metara visokog vidikovca. Preživio je pad, teže je ozlijeđen i izvan je životne opasnosti.

Vezani članci NP Plitvička jezera Sezona dobro počela pa preko noći digli cijenu ulaznica za Plitvička jezera: "Osluškivali smo sustav ponude i potražnje" Andrej Majić Rad u gradu ili u nacionalnom parku: Andrija brine o stablima u urbanim sredinama dok Nikola prati ugrožene vrste velikih zvijeri

Iz Nacionalnog parka, koji bilježi rekordne posjete, upozoravaju posjetitelje da budu oprezni. Većina turista ne bi riskirala život zbog jedne fotografije.

"Ne bih riskirao život zbog super selfija ili fotografije, definitivno ne!", odgovorio je jedan od posjetitelja Plitvičkih jezera.

"Fotografija je samo trenutak, a život puno vredniji", dodaje drugi turist.

Na to je, čini se, zaboravio 20-ogodišnji Kanađanin hrvatskog podrijetla. Prije dva dana dok je tražio dobar kadar, pao je s ovog vidikovca. Sreća u nesreći bila je da je zapeo za granu drveta, koja mu je spasila živu glavu.

"Prešao je drvenu zaštitnu ogradu, izgubio ravnotežu i pao u ponor dubine oko 75 metara", pojasnila je Maja Brozičević, glasnogovornica PU ličko-senjske.

Trenutno se oporavlja u zadarskoj bolnici. Uskoro će biti premješten sa odjela intenzivne njege. "Na svu sreću, zadobio je za sada, samo ozljede koje nisu trebale nikakvu veću intervenciju", doznajemo od Edija Karuca, zamjenika ravnatelja OB Zadar.

Da do intervencija ne bi dolazilo iz nacionalnog parka plitvička jezera apeliraju na to da se slijede upute djelatnika Nacionalnog parka.

Prije godinu dana, podsjetimo, Vidikovac je bio koban za slovačku turistkinju. Posjetitelji se često ne drže označenih staza i ograda. Pa u lovu za što bolji kadar - zaboravljaju na vlastitu sigurnost.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju