Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Kad ona odluči što kani..."

Plenković o predizbornoj podršci Predsjednici: "Vrata suradnje uvijek su otvorena"

Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr)
Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekao je u ponedjeljak da su predsjednici Republike Kolindi Grabar-Kitarović "vrata suradnje uvijek otvorena", ističući da će u HDZ-u, kada predsjednica odluči što kani na idućim predsjedničkim izborima, odlučiti o potpori njezinoj kandidaturi.

"Sa strane Vlade i mene kao predsjednika Vlade mislim da smo ukupno gledajući dinamiku odnosa uvijek stavljali u funkciju interesa hrvatske države i dobrobiti naših ljudi. Što se nas tiče, vrata suradnje su uvijek otvorena", rekao je Plenković novinarima nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, upitan o kritikama predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović na račun vlade.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković na TikToku Ležerno izdanje Plenković obraćanje na TikToku završio posebnim pozdravom, znate li što znači? Andrej Plenković Vodi listu Plenković predstavio listu za europske izbore pa se obrušio na SDP: "Oni su gubitnici, ja im jamčim da do 76 neće doći"

Na pitanje hoće li Grabar-Kitarović imati potporu HDZ-a za svoj drugi predsjednički mandat, odgovorio je: "Kada predsjednica donese odluke što kani raditi na idućim predsjedničkim izborima, mi ćemo tada odlučiti o podršci njezinoj kandidaturi".

Istaknuo je i da, osim špekulacija, nitko nije doveo u pitanje da HDZ podrži Grabar-Kitarović na idućim predsjedničkim izborima.

Bitno je da u zakonskom roku većina vjerovnika Agrokora postigne nagodbu i potvrdi je Trgovački sud

Na pitanje je li razgovarao s Izvanrednim povjerenikom za Agrokor Fabris Peruškom o tome da se uspostavi Stalno vjerovničko vijeće, Plenković je odgovorio kako mu je bitno da se u okviru zakonskog roka postigne nagodba, da ju postigne većina vjerovnika te da je potvrdi Trgovački sud.

Plenković smatra i da će sve što se donese biti na tragu i u okviru zakona koji je donesen kako bi se osigurao i spriječio krah hrvatskog gospodarstva i gubitak radnih mjesta, niz stečajeva i veliki problemi u funkcioniranju hrvatske ekonomije i financijskog sustava.

Na pitanje boji li se da će razriješeni međunarodni i politički tajnik HDZ-a, Miro Kovač i Davor Ivo Stier, rušiti većinu u Saboru, odgovorio je: "Neće, neće sigurno. Ne bojim se apsolutno ničega". (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene