Damir Krstičević i Andrej Plenković
Damir Krstičević i Andrej Plenković Foto: Jurica Galoic/Pixsell

Premijer Andrej Plenković rekao je u četvrtak novinarima kako mu slučaj imovinske kartice ministra Damira Krstičevića ne djeluje dramatično da bi to predstavljalo problem za unutarstranačke izbore u HDZ-u, na kojima bi upravo Krstičević trebao voditi Plenkovićev izborni stožer.


Portal Index.hr jučer je objavio da Damir Krstičević u imovinskoj kartici nije prijavio punu kvadraturu i vrijednost vikendice blizu Šibenika. Ministar je za Dnevnik Nove TV rekao da je porez platio na punu kvadraturu tog objekta i da nije oštetio državu.

Vezani članci Premijer Andrej Plenković u Maclju položio vijenac pred zajedničkom grobnicom pokraj spomen-crkve Muke Isusove Plenković i Medved položili vijence u Maclju: "Prisjećamo se tisuća koji su u kolonama smrti ubijani bez suda i zatrpani bez groba" Premijer Plenković u Dubrovniku - 1 Premijer Plenković novinare uči poslu: "Vaš posao je da prenosite ono što je relevantno za građane"

"Ne djeluje mi ovo tako dramatično. Mislim da je on to sve objasnio", izjavio je Plenković na upite novinara o imovinskoj kartici ministra Krstičevića.

Plenković je jutros, prelazeći Markov trg do zgrade Sabora, odbacio i insinuacije o nalogu ministrima i dužnosnicima da korigiraju svoje imovinske kartice.

Zbog zatajenja imovine u imovinskim karticama iz Plenkovićeve je vlade dosad otišlo četvero ministara - Lovro Kuščević, Goran Marić, Tomislav Tolušić i Milan Kujundžić. (L.R., Hina)