Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Besplatni udžbenici i proračun

Plenković komentirao Bandićev ultimatum u Saboru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Andrej Plenković u Senju je komentirao uvjet saborskog kluba Milana Bandića koji u zamjenu za podršku proračunu traži da se financiraju udžbenici za sve osnovne škole u Republici Hrvatskoj.

"Vidio sam danas da je ta tema u medijima, klub je prenio tu poruku ministru financija. Vidjet ćemo. Važno je da se realno sagleda proračun, prihodovne i rashodovne strane. Bit će ovih dana razgovora o tome unutar parlamentarne većine", rekao je Plenković.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Lex AP HND osudio izjave Plenkovića "U svojoj bahatoj maniri kriminalizirao bi istraživačko novinarstvo i korumpirao medije" Zoran Milanović Glas s Pantovčaka Milanović pohvalio Plenkovića: "Potpisat ću rješenje"

Osvrnuo se i na odnos HDZ-a s Povjerenstvom za odlučivanje o sukobu interesa.

"Ako treba odgovoriti na upite Povjerenstva, Vlada će odgovoriti, HDZ će odgovoriti, što se nas tiče nema nikakvih otvorenih pitanja, nikakvih problema, nikakvog sukoba interesa, sve je u skladu sa zakonom, onako kako treba biti", rekao je Plenković, dodavši da nije primijetio nikakve serijske napade od strane HDZ-ova članstva na državne institucije i samo Povjerenstvo.

Komentirao je i UN-ov Globalni kompakt o izbjeglicama. Rekao je da o njemu nije razgovarao s predsjednicom, kao i da nije vidio da itko od zemalja iz okoline problematizira taj kompakt.

"Koliko znam, ta će rezolucija biti usvojena u kontekstu onoga što se naziva jedna omnibus rezolucija. Mi ćemo je prevesti na hrvatski, dostaviti javnosti, ali nije poprimila ovako široke razmjere kao globalni", rekao je Plenković.

Premijer Andrej Plenković u Senju je nazočio početku radova izgradnja vjetro parka Norin-ko International, investicije u koju će kineski investitor uložiti 160 milijuna eura. Premijer je razgovarao s predsjednikom uprave tvrtke Wangom Yi-tongom. Vjetro-park bi trebao biti gotov 2022. godine i zaposliti stotinjak radnika.

„Simbolika ovog projekta samo nekoliko dana nakon posjeta Kini i dva dana uoči dolaska potpredsjednice Vlade Kine, ovdje i dvoje kineskih ministara potvrđuje visoki intenzitet naše sadržajne i projektno orijentirane suradnje“, kaže premijer.  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene