Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još nema konačne odluke

POTENCIJALNA MINISTRICA KULTURE? Plenković: Izuzetno je cijenim; Obuljen Koržinek: Izložena sam hajci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mandatar za sastav nove hrvatske vlade Andrej Plenković rekao je u srijedu u Bruxellesu da on i Davor Ivo Stier podnose ostavku na mjesto zastupnika u Europskom parlamentu, dok Ivana Maletić i dalje ostaje zastupnicom.

"Mogu potvrditi da kolega Stier i ja danas popodne podnosimo ostavku na mjesta zastupnika u Europskom parlamentu", rekao je Andrej Plenković novinarima.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Vodi listu Plenković predstavio listu za europske izbore pa se obrušio na SDP: "Oni su gubitnici, ja im jamčim da do 76 neće doći" Stjepan Mesić Uhvatile ga kamere Nove TV VIDEO "Je*e mi se!": Bivši predsjednik neočekivano otkrio što misli o Plenkoviću

To bi moglo značiti da Stier ulazi u novu vladu, a Maletić ne.

Lada Jurica, odgovorna osoba za internet i nove medije Europskih pučana na svom je Twitter profilu napisala kako je Dubravka Šuica u Bruxellesu najavila kako će novi ministar vanjskih poslova biti Davor Ivo Stier.

Mandatar vlade i predsjednik HDZ-a Plenković i predsjednik Mosta Božo Petrov u utorak su najavili da će nova vlada biti formirana sredinom idućeg tjedna.

Plenković kaže da izuzetno cijeni Ninu Obuljen, još nije odlučio tko će biti ministar kulture

Mandatar za sastav nove hrvatske vlade Andrej Plenković izjavio je u srijedu u Bruxellesu da još nije odlučio tko će biti ministar kulture, a za Ninu Obuljenj Koržinek, koju mediji spominju kao potencijalnu kandidatkinju, rekao je da je izuzetno cijeni.

Dio udruga iz Domovinskog rata u srijedu je na konferenciji za novinare u Zagrebu optužio Ninu Obuljen Koržinek, koju su mediji proteklih dana navodili kao izglednu kandidatkinju za ministricu kulture, za izravnu umiješanost u navodni kriminal u HAVC-u, ali i za oporezivanje knjiga o Domovinskom ratu, tvrdeći da ih je 2008. kao djelatnica ministarstva kulture proglasila šundom te zatražili da ju se više ne spominje kao moguću buduću ministricu kulture.

''Čuo samo da je danas najavljena novinska konferencija. Nina Obuljen je bila državna tajnica u vladi HDZ-a, u kojoj sam i ja bio, ima veliko iskustvo, cijeli svoj život je posvetila hrvatskoj kulturi, ima značajnu europsku dimenziju. Izuzetno je cijenim, a što se tiče sastava vlade, na mandataru je da odluči kada za to dođe vrijeme, a u ove spekulacije ne bih ulazio, nisam vidio što će točno biti danas na toj novinskoj konferenciji'', rekao je Plenković novinarima u Bruxellesu.

Oglasila se i prozvana

O svemu se pisanim putem oglasila i prozvana Nina Obuljen Koržinek. Ističe kako se hajka oko njezina imena podignula u trenutku kada se počelo špekulirati o tome kako bi trebala biti kandidat za ministricu kulture. Nadalje ističe da kao članica Upravnog odbora, a kako je propisano Zakonom, ne sudjeluje u procesu donošenja odluka o financiranju filmova nego nadzire rad HAVC-a kao ustanove, što joj se također stavljalo na teret. Na kraju izražava žaljenje zbog cijele situacije i ističe kako će svoju zaštitu tražiti kroz zakonom propisana sredstva. (Hina/D.I.)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene