Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Utakmicu pratio s navijačima

Promukli Plenković nakon utakmice otkrio tko mu je prvi čestitao: "Dečki su za nas prvaci svijeta, svima nam mogu biti inspiracija"

Andrej Plenković nakon utakmice (Video: Dnevnik Nove TV)
Andrej Plenković nakon utakmice (Video: Dnevnik Nove TV) Dnevnik Nove TV
Aktualno Galerija Navijači na foodbalerki (Foto: Dnevnik.hr) Navijači na foodbalerki (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Jandroković najavio da skida dres ako pobijedimo (Foto: Dnevnik.hr) Jandroković najavio da skida dres ako pobijedimo (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Reakcija premijera Andreja Plenkovića na prvi gol (Dnevnik.hr) Reakcija premijera Andreja Plenkovića na prvi gol (Dnevnik.hr) +0 Andrej Plenković nakon utakmice (Video: Dnevnik Nove TV) Galerija 1/4 >>
Premijer Andrej Plenković i predsjednik Sabora Gordan Jandroković finale Svjetskog prvenstva pratili su s navijačima na zagrebačkoj Foodbalerki.

Premijer Andrej Plenković i predsjednik Sabora Gordan Jandroković finale Svjetskog prvenstva u nogometu pratili su s navijačima na zagrebačkoj Foodbalerki na Strossmayerovom trgu.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević formiranje vlasti i EU izbori Tomašević o Plenkoviću: "Meni je to izraz slabosti i nesigurnosti." Uputio je poruku i SDP-u Ivan Penava predao liste za EU parlament utrka za sastavljanje vlade Penava uputio poruku Plenkoviću: "To je izigravanje naših stavova, upozoravam ga..."

Nakon utakmice s njim je razgovarao reporter Dnevnika Nove TV Mislav Bago.

"Čestitam dečkima, oni su za nas prvaci svijeta, naučili su nas srcu, jedinstvo, volji, homogenizaciji. Proživjeli smo nezaboravno iskustvo zahvaljujući njima. Sve je ovo zlatnog sjaja, čestitaju mi kolege iz cijelog svijeta. Cerar je prvi čestitao, kazao je premijer i dodao kako nam reprezentativci svima mogu biti inspiracija.

Plenković je poručio kako mu je drago da je u cijeloj zemlji zavladalo pozitivno okružje te smatra da je sada pravo vrijeme da ga iskoristimo.

Upitan treba li izgraditi nacionalni stadion, Plenković je kazao da je vrijeme da hrvatski nogomet dobije stadion.

"On ne mora biti megalomanski, za renovacijom vape i Maksimirski stadion i Poljud", rekao je.

Utakmicu je na zagrebačkom Strossmayerovom trgu , na popularnoj Foodbalerki pratio i predjednik Sabora Gordan Jandroković.

"Za nas su naši dečki najbolji na svijetu. Fascinantno je kako su igrali. Dobili smo te nesretne golove, ali oni zaslužuju svake čestitke. Modrić je najbolji igrač Svjetskog prvenstva. Ovo je jedan od najvećih uspjeha, ako i ne najveći uspjeg hrvatskog sporta. Hrvatska je vidljiva u svijetu, naše kockice su prepoznatljive na svim kontinetnima. Moramo se dečkima pokloniti do poda. Ovakvu količinu emocija nisam vidio", kazao je Jandroković i najavio kako će sutra dočekati nogometaše na središnjem zagrebačkom trgu.

Vatrenima se zahvalio i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović koji je također pratio utakmicu s navijačima.

"Ovo je njihov najveći uspjeh - jedinstvo Hrvatske. Svi dišemo kao jedno. Mi smo čudo. Bili smo treći, pa drugi, a bit ćemo i prvi. Ovo je slavlje pobjednika što Vatreni i jesu", kazao je Božinović.

Premijer utakmicu pratio u društvu sina

Premijer Andrej Plenković uoči utakmice nije dvojio u pobjedu Vatrenih, a snimili smo i njegovu reakciju na Perišićev gol!

"Glavno da pobijedimo. Veselit ćemo se kao nikada prije. Ja ću ipak zadržati majicu na sebi", kazao je premijer Plenković uoči utakmice koji je utakmicu pratio u društvu sina.

Plenković i Jandroković utakmicu Hrvatska-Francuska pratili su u društvu brojnih navijača među kojima su i Ćiro Blažević i Dubravko Šimenc

Podršku Vatrenima na Facebooku je pružio Milijan Brkić poručivši kako je "najljepše prvi put iza Oluje osjetiti zajedništvo, sreću i patriotizam domovinske i iseljene Hrvatske". Uz poruku je priložio i link na Thompsonovu "Lijepa li si".

„Srce kažemo da ćemo pobijediti, nije važno koliko", poručio je predsjednik Sabora uoči utakmice.

Na pitanje što će učiniti ako Hrvatska pobijedi, odgovorio je: Skinut ću dres i baciti ga u dres“.

Plenković i Jandroković utakmicu Hrvatska-Francuska pratili su u društvu brojnih navijača među kojima su i Ćiro Blažević i Dubravko Šimenc

Podršku Vatrenima na Facebooku je pružio Milijan Brkić poručivši kako je "najljepše prvi put iza Oluje osjetiti zajedništvo, sreću i patriotizam  domovinske i iseljene Hrvatske". Uz poruku je priložio i link na Thompsonovu "Lijepa li si".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene