Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Vebaju sa svih strana

Nećete vjerovati gdje se sve džepari nalaze oko vas!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na lijepim hrvatskim plažama vreba i jedna opasnost, takozvani džepari ili lopovi. U posljednje vrijeme sve ih je više.

Plaže, autobusna i tramvajska stajališta, stadioni, ugostiteljski objekti. Lopovi vrebaju u gužvama. Bezbrižno uživanje i rashlađivanje dio su ljetne svakodnevice. Ostavljanje stvari na plaži bez nadzora također. Prilika čini lopova. jer svega nekoliko sekundi dovoljno je da vas vas olakša za mobitel, novčanik, nakit...

Pročitajte i ovo Ilustracija Potraga za kradljivcem Ukrali Mercedes, vozili se njime dva tjedna, a onda ga se odlučili riješiti: Nije sve išlo po planu Krao kamenje s plaže Lampianu strogo zabranjeno Francuz s plaže uzeo 41 kilogram kamenja: To će ga skupo stajati

>> Kakva su vaša iskustva s ljetnim krađama?

Upravo zato ono što ne biste ostavili bez nadzora na središnjem gradskom trgu nemojte ostavljati ni na plaži. U prošloj godini u Hrvatskoj je bilo više od 15 tisuća krađa. Tradicionalno najviše ih je tijekom srpnja i kolovoza, u špici turističke sezone. Najugroženije su žrtve džepnih krađa, jer se gotovo 90 posto počinitelja policija nikad ne otkrije.

Džepari obično operiraju na mjestima većih gužvi poput tramvaja. Kradljivci su toliko drski da ih ni postavljene kamere ne sprječavaju u poslu. Profesionalni džepari nisu lako uočljivi. Pokrasti vas može osmogodišnje dijete ili uglađeni poslovni čovjek s aktovkom u ruci. Uostalom o vama samima ovisi hoćete li biti pokradeni ili ćete svojim ponašanjem to onemogućiti.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene