Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Plastične vrećice: Još ne funkcionira sustav otkupa ovog ubojice okoliša

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od sredine srpnja novim zakonom plastična vrećica pretvorena je u vrijednu sirovinu. Kilogram vrijedi 1,50 kuna. No, građani šansu za kakvu-takvu dodatnu zaradu još nisu prepoznali, a i da jesu, ne bi se lako okoristili. Niti dva mjeseca nakon pokretanja, sustav otkupa ne funkcionira.

Iako se od ljeta mogu i unovčiti, o njihovom otkupu malo tko uopće išta zna. Naime, za otkup plastičnih vrećica morate potegnuti sve do Zadra gdje se nalazi jedini takav otkupni centar.

Pročitajte i ovo Screenshot žestoka svađa VIDEO Kaos na zadarskom gradskom vijeću, padale psovke i optužbe, a malo je nedostajalo da dođe i do tučnjave: "Vi jasno i glasno podržavate pedofile" Novi oblik prodaje lubenica - 7 Proizvođači negoduju Apsurd: Proizvodimo toliko lubenica da možemo nahraniti i turiste, no i dalje ih uvozimo iz čak 17 zemalja!

Za jedan kilogram plastičnih vrećica potrebno je prikupiti i njih nekoliko stotina. Naknada iznosi 1,5 kunu.

Iako simbolična, ni takva naknada ne može se dobiti u zagrebačkim reciklažnim dvorištima. Odgovorni obećavaju da će se pitanje otkupa rješavati postupno, a prvi su na redu najveći gradovi.

Dok nadležni u hodu rješavaju probleme otkupa, nevladine udruge organizirano pokreću peticiju, a Prijatelji životinja smatraju kako bi plastične vrećice trebalo zabraniti.

Više u video prilogu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene