Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Umalo skandal

Plaški: Spriječen koncert dvojca koji veliča četništvo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je u Plaškom spriječila održavanje koncerta dvojca Žare i Goci koji se trebao održati na Uskrs.

Riječ je o izvođačima iz Republike Srpske koji u svojim pjesmama navodno pozivaju na linč muslimana te veličaju četništvo. Organizatorica koncerta je SDSS-ova predsjednica vijeća Plaškog Mare Šupica u čijem kafiću su trebali nastupiti. Nakon otkazivanja koncerta, Šupica tvrdi da nije ni znala kakav je repertoar pjesama te kako je cijela stvar napuhana. Ističe da ni sama ne bi dopustila neprimjerene pjesme.

Pročitajte i ovo Vojnici - 2 Ruski plaćenici Srpski vojnici žale se na okrutnost! Pucaju im iznad glava, mlate ih i tjeraju u borbu bez streljiva: "To znači da te šalju u sigurnu smrt ili barem ranjavanje" Ilustracija Tužili je organizatori Pula izgubila spor oko zabranjenog koncerta, stigla reakcija gradonačelnika: "Ne odustajemo od svojih argumenata"

Zadovoljni suživotom

Plaško je mjesto s podijeljenim stanovništvom, pedeset posto je Hrvata te pedeset posto Srba. Zanimljivo je da vlast u mjestu drži HDZ u koaliciji sa SDSSom uz tehničku podršku SDP-a što je nezabilježeno do sada igdje u Hrvatskoj. Kako su nam ispričali mještani, nakon rata prvi predsjednik tamošnje HVIDRE bio je Bošnjak, a tajnik Srbin. Suživotom su zadovoljni. Mjesto s jednom ulicom ima najviše kafića i nezaposlenih, ali podjela, kažu, nema. Ističu kako ih jedino pred izbore posvađa politika.

Zamjenik načelnika općine Damir Šalov naglašava kako nije primjereno da se pjesme koje ističu mržnju dopuštaju. Jednako, kaže, vrijedi i za Srbe i za Hrvate.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene