Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara spremna je podnijeti kaznenu i prekršajnu prijavu protiv nepoznata počinitelja koji je proteklih dana po Vukovaru polijepio predizborne plakate predsjednika Partije podunavskih Srba Rade Leskovca na nedopuštenim mjestima, izjavio je predsjednik Koordinacije Slavko Jurić.


Predizborni plakati sa slikom Rade Leskovca s podignuta tri prsta, osvanuli su proteklih dana na mnogim mjestima u gradu pa i na platanama u Ulici Priljevo, na kojime nije dopušteno nikakvo oglašivanje, a na nekoliko mjesta Leskovčevi su plakati nalijepljeni preko službenih plakata za ovogodišnje obilježavanje 'Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.'.

Vezani članci Ivan Penava Penava u Vukovaru prozvao Vladu, Plenković mu ubrzo odgovorio: "Treba naći balans između dostojanstvene zahvalnosti i sitnog grickanja. Treba malo odrasti politički da bi se to moglo" Slika nije dostupna 'Plakat vrijeđa hrvatski nacionalni osjećaj'

'Nedopustivo je da itko lijepi plakate preko plakata s programom 'Dana sjećanja na žrtvu Vukovara', a poglavito da se na plakatu vide tri prsta', kazao je Jurić. Dodao je kako je Koordinacija uputila dopis i vukovarskoj gradonačelnici Zdenki Buljan u nakani da gradske službe poduzmu određene korake kako bi se kazneno gonilo one koji su polijepili plakate sa slikom Rade Leskovca na nedopuštenim mjestima. 

>> Rade Leskovac na plakatima s tri prsta

'Inače ćemo podnijeti kaznenu i prekršajnu prijavu protiv nepoznatog počinitelja', najavio je Jurić.

Prema riječima pročelnika za komunalno i prostorno uređenje grada Vukovara Mile Kunca komunalni su redari još jučer s mjesta na kojima nije dopušteno plakatiranje poskidali Leskovčeve plakate.

'Kad poskidamo plakate, pravilo je da račun za troškove toga posla pošaljemo onome čiji su plakati i to ćemo učiniti i u ovom slučaju', rekao jeKunac.

U svezi s lijepljenjem Leskovčevih plakata preko programa
obilježavanja 'Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.' Kunac ističe kako gradske vlasti tu ne mogu ništa jer zakon, kako navodi, ne poznaje takvu vrstu prekršaja.

'Sve je stvar osobne i društvene kulture, kao i to hoće li tko na
plakatu imati podignuta dva ili tri prsta', kazao je. 

Predsjednik PPS-a Leskovac komentirao je podignuta tri prsta na svom plakatu, objasnivši kako je on 'vrlo temperamentna osoba koja, kad govori, 'živo' gestikulira rukama i ne vodi račun o tome hoće li pritom podići, jedan, dva, tri ili četiri prsta'.