Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne žele plaćati jer ne mogu gledati

Računi uredno dolaze, a nemaju signal već tri godine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mnogi su Primoštenci izgubili pojam o televizijskom programu. Već tri godine nemaju televizijski signal. No, uredno im dolaze računi TV pretplate za državnu televiziju. Većina, među kojima i načelnik općine Primošten, Stipe Petrina, te račune, složno ignorira.

Otkako je prije gotovo tri godine primoštenski načelnik posjekao drvene dalekovode koji su se našli na općinskom zemljištu i tako prekinuo dovod struje do televizijskog odašiljača, rijetki na ekranima imaju bistru sliku. 'Zadnje što smo gledali na televiziji je Svjetsko prvenstvo u nogometu 2006. Ima više snijega na televiziji nego na skijaškim utrkama', rekao je jedan mladić iz Primoštena.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sud odobrio VIDEO: Taksist prevozi ljude i gleda TV Slika nije dostupna Divni novi svijet Televizor ćemo uskoro imati u oku te osjećati što i glumci

Ne vidi se gotovo nijedan TV program. Do danas su smišljali taktiku kako izbjeći inkasatore i račune za pretplatu. Oko najomraženije teme u mjestu, solidarni su gotovo svi Primoštenci. 'Ne plaćamo ništa. Zašto bih plaćao kad nema programa. Kažu: Treba platiti za aparat. Što ćemo kad nema na njemu slike. Neka ga nosi nazad u dućan', rekao je jedan mještanin.

Ideja o bojkotu među puk se spustila sa samog vrha općine. Načelnik Stipe Petrina javno je i bez pardona objavio što misli o nepopularnim računima za državnu televiziju. 'Zašto bih plaćao TV pretplatu, uostalom, nisam ni vlasnik TV aparata', rekao je Stipe Petrina, načelnik općine. I kad tako govori idol većine Primoštenaca, inkasatora i suda ne boji se ni staro ni mlado. Masovno se odjavljuju TV uređaji.

'Zapečate vam televizor i ne plaćate više pretplatu, odjavite se. I kad vam dođu kući kažete im: Dobar dan, ja vam televiziju nemam i doviđenja', kaže mještanin. U Primoštenu imaju neki svoj program. Velika većina bez televizijskog signala, ali s glavama skupa. Odlazak na more idealno im posluži, da lakše prebole, televiziju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene