Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pištolj iz kojeg je s dva hica likvidirana Ivana Hodak, pronađen u sjeniku u kojem je živio osumnjičenik za ubojstvo, službeno je registriran na 71-godišnju staricu iz Pule.


Ona ga je naslijedila od supruga 1992. godine nakon što je on preminuo, a htjela se riješiti oružja pa ga je poklonila pripadniku Hrvatske vojske koji je bio znatno mlađi od osumnjičenog za ubojstvo, doznaje se neslužbeno.

Vezani članci Filip Zoričić, izbrani gradonačelnik Pule Novi gradonačelnik Pule otkriva svoje prve poteze te kako mu je uspjelo poraziti IDS Boris Miletić IDS u Puli uvjerljivo vodi, dok gubi u Vodnjanu i Buzetu: ''Prvo poluvrijeme je završeno, odradit ćemo uspješno i drugo''

'Nama je poznat put pištolja od tog vremena, on je prošao kroz dvije-tri ruke dok nije došao do osumnjičenog za ubojstvo Ivane Hodak, a to je bilo 1995. godine. To je vrlo važno jer osumnjičenog to povezuje s oružjem i prije počinjenja ubojstva, a ne samo nakon zločina', rekao je za Dnevnik.hr načelnik Ureda ravnatelja policije Krunoslav Borovec.

>> 'Razdiru me sumnje je li Šlogar ubio moju kćer'

Borovec kaže kako će sve osobe koje su u jednom trenutku bile u posjedu oružja u procesu sudjelovati kao svjedoci. Podizanja prijava, u ovom slučaju prekršajnih, neće biti jer je na ta prekršajna djela, zbog dugog proteka vremena, nastupila zastara.

Podsjetimo, policija je 6. veljače privela muškarca osumnjičenog za ubojstvo Ivane Hodak. Radilo se o 61-godišnjem beskućniku Mladenu Šlogaru, kojem je policijska ophodnja pištolj pronašla u sjeniku u kojem je živio, na području Zaprešića. Šlogar je priznao ubojstvo koje je počinio iz osvete Ivaninom ocu, odvjetniku Zvonimiru Hodaku.

U istražnom zahtjevu Mladen Šlogar zvan Žila tereti se za počinjenje teškog ubojstva, i to po točki 6. za ubojstvo iz bezobzirne osvete, mržnje ili drugih niskih pobuda. Za to je predviđena najmanje kazna od deset godina zatvora, dok je maksimalna 40 godina zatvora. Prvotno se Šlogara teretilo za obično ubojstvo, ali je u dogovoru s Državnim odvjetništvom prekvalificirano u teško ubojstvo.