Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NHS o proračunu

Pismo seljaka Milanoviću: 'Namjerno i svrhovito nas uništavate'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nezavisni hrvatski seljaci (NHS) uputili su danas otvoreno pismo premijeru Zoranu Milanoviću u kojem tvrde da su novim proračunom za 2013. seljaci i poljoprivrednici najveći gubitnici jer su izravna plaćanja za poljoprivredu smanjena za 30 posto ili za oko 600 milijuna kuna, i to bez ikakve konzultacije i razgovora s predstavnicima poljoprivrednika.

Pozvavši se na procjenu hrvatske poljoprivrede od strane EU-a koja kaže da bi poljoprivrednici u Hrvatskoj za direktna plaćanja trebali dobivati oko 380 milijuna eura, a za ruralni razvoj isto toliko, Nezavisni hrvatski seljaci upozoravaju da su novim proračunom, umjesto da su uvećane potpore za hrvatsku poljoprivredu kako bi je pripremili za ulazak u EU, one još dodatno smanjene.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Otvoreno pismo premijeru 'Milanoviću, odmah zaustavi rasprodaju državne imovine, nemaš pravo!'

>> Linić i Vlada opovrgavaju HDZ: Nije bilo kršenja procedure

"To možemo tumačiti samo kao namjerno i svrhovito uništavanje domaćih seljaka", stoji u priopćenju te udruge koje je u ime ime seljaka i ljudi koji žive od svog rada na svojim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima potpisao predsjednik NHS-a Mato Mlinarić. Uvažavajući teško stanje i krizu, NHS smatra da svi trebaju jednako doprinijeti i žrtvovati se, a ne uništavati one koje nemaju svojih političkih sponzora u aktualnoj Vladi.

S obzirom da nas se ministar Tihomir Jakovina sjeti samo kada treba ukinuti neka naša već stečena prava, pišem Vama, koji ste nas zaboravili, a da bi vas na svoje postojanje podsjetili, stoji u pismu.

Nezavisni hrvatske seljaci mole premijera da se napravi plan zbrinjavanja propalih poljoprivrednika i njihovih obitelji te od njega traže sastanak na kojem bi ih upoznao s velikim rezanjem njihovih stečenih i europskih prava. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene