Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kako nas drugi vide

Pismo o Hrvatskoj: 'Mlađe generacije napustile su korupciju, ali stariji traže mito'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Guardianu svaki tjedan objavljuju jedno pismo svojih čitatelja. Ovog puta na redu su bili stranci koji su se suočili sa 'sporom' administracijom u Hrvatskoj.

'Otišli smo u gradski ured za planiranje bez potpisa za naš projekt, papira koji bi finalizirali našu građevinsku dozvolu. Ovaj nas put nisu zamolili da sjednemo, a soba je bila puna dosjea. Danas je tek 'otkrio' neka 'pisma' važna za naš zahtjev. Rekao nam je da nazovemo za deset dana...'možda opet za deset dana', piše čitateljica o svom iskustvu s hrvatskom administracijom.

Pročitajte i ovo Maja Šupe Narušeno joj zdravlje Potvrđena optužnica protiv sutkinje Šupe: Dobro osmišljenim planom pokušala zamagliti 15000 eura mita Zoran Milanović Poslao poruku biračima Milanović: “Rijeke pravde dolaze, oprat će ovu ustajalu smrdljivu Plenkovićevu močvaru“

Kako im se susret činio čudan, razgovarali su o svom iskustvu s jednom poznanicom iz Hrvatske.

>> Totalni rat: Anonymousi vas pozivaju da im prijavite korupciju!

'Čini se da je u uredu za planiranje, gospodin M. čekao naš pokret. Je li tražio mito? Do sada su nam uvijek pomogli, a ne iskorištavali: izgubljena putovnica predana je u najbližu policijsku postaju, u Bosni je policajac koji nas je zaustavio bio toliko užasnut mišlju da ćemo kao stranci imati loše mišljenje o njegovoj zemlji da nam je otkrio put kojim ćemo izbjeći da nas zaustave njegovi kolege.

U svom smo se selu konzultirali s Valentinom, medicinskom sestrom u vojsci koja nam je dala jednostavnu dijagnozu. Imala je samo jedno pitanje: Koliko je star gospodin M.?', pitala je Valentina svoje prijatelje. Mlađe generacije, pojasnila im je, naveliko su napustile korupciju, ali ako je star željet će 'zaslađivač'. 'Prije deset godina rekao bi svoju cijenu. Sada samo premeće papire i čeka da shvatimo što želi od nas', zaključila je čitateljica u pismu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene