Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'HUP ide do kraja'

Pirotehničari nastavljaju ŠTRAJK: 'Imali smo savršenu priliku okončati priču'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) nije prihvatila prijedlog ministra Miranda Mrsića pa se štrajk pirotehničara nastavlja, tvrdi u priopćenju ispred pirotehničara u štrajk Minja Saracco.

Premda je danas, kako se navodi u priopćenju, bila savršena prilika za okončati priču oko Kolektivnog ugovora za pirotehničare, predstavnici HUP-a su posljednjim činom pokazali kako misle ići do kraja protiv vlastitih djelatnika ali i Vlade koja je najveći investitor u hrvatsko humanitarno razminiranje.

Pročitajte i ovo Mihael Furjan i Marko Biočina Što očekuje od stranaka Šef HUP-a otkrio najvažniju reformu koja treba Hrvatskoj, ali i najštetniji potez Vlade: "To smatramo neustavnim" Ilustracija HUP-ova prognoza Poslodavci na mukama, traže promjene: Hrvatskoj se do 2030. sprema velika promjena na tržištu rada

>> Pirotehničari u štrajku radnicama DTR-a odnijeli pakete s hranom

Pred nekoliko sati se činilo nemogućim da će upravo poslodavci koji izravno ovise o Državnom proračunu ići protiv prijedloga resornog ministra, no, Saracco ističe, upravo se to dogodilo.

Pirotehničari u štrajku pozivaju Vladu RH za pomoć, jer zbog ucjene nekolicine privatnih tvrtki, pirotehničari smatraju, da će se razminiranje u Hrvatskoj zaustaviti, a mnogobrojne obitelji ostati bez životnih prihoda i domova. Vlada Republike Hrvatske, privatni poslodavci i pirotehničari bi trebali biti partneri u rješavanju minske krize u Hrvatskoj, a ne taoci, stoji u priopćenju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene