Obavijesti Video Pretražite Navigacija
EVAKUIRANA PLAŽA

Pirotehničari detonirali ručnu bombu pronađenu u moru kraj splitske plaže Trstenik

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U moru kod splitske plaže Trstenik u petak je pronađena ručna bomba koju su pirotehničari uništili u subotu poslije podne.

Pirotehničari su u subotu popodne u moru kod splitske plaže Trstenik uništili ručnu bombu male eksplozivne snage, a zbog mjera sigurnosti policija je evakuirala kupače, potvrđeno je u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zabijao se autom u njihov Clio Optužen muškarac čiji je ponašanje zgrozilo Hrvatsku: Svi pamte njegov napad na troje mladih Bojan Ivošević "netočne informacije" Splitska policija odgovorila na optužbe o policajcu u sačekuši: "Pokušao je smiriti sukob..."

 

"Policijski službenici su osiguravali mjesto događaja za vrijeme uklanjanja eksplozivne naprave radi čega na plaži u tom trenutku nije bilo građana. Dojavu smo dobili u petak od kada je na mjestu gdje je pronađena eksplozivna naprava bio usidren patrolni brod koji je upozoravao kupače i druge brodove. Bomba je uništena u 13,30 sati, te za kupače više nema opasnosti", rekla je Antonela Lolić iz splitske policije.

Za brojne kupače koji su se u to vrijeme našli na plaži nije bilo nikakve opasnosti, no pirotehničari su po propisima plažu prvo ispraznili, a nakon toga pristupili uništenju bombe. Radilo se o ručnoj bombi male eksplozivne moći koja je detonirana na dubini od oko šest metara.

Bombu je u petak pod morem uočio jedan ronilac koji je o tome odmah obavijestio policiju.(Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene