Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U moru kod splitske plaže Trstenik u petak je pronađena ručna bomba koju su pirotehničari uništili u subotu poslije podne.


Pirotehničari su u subotu popodne u moru kod splitske plaže Trstenik uništili ručnu bombu male eksplozivne snage, a zbog mjera sigurnosti policija je evakuirala kupače, potvrđeno je u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj.

Vezani članci Nacionalni stožer za civilnu zaštitu predstavio nove mjere Božinović o slavlju Torcide i splitskom mimohodu za Vukovar: "Ovo niti je bilo organizirano niti je bilo prijavljeno i to nije dobro" Torcidin mimohod za Vukovar bez pridržavanja mjera Mjere za Torcidu ne vrijede? Mimohod za Vukovar nisu prijavili, nisu se baš nosile ni maske, a svi nadležni peru ruke

 

"Policijski službenici su osiguravali mjesto događaja za vrijeme uklanjanja eksplozivne naprave radi čega na plaži u tom trenutku nije bilo građana. Dojavu smo dobili u petak od kada je na mjestu gdje je pronađena eksplozivna naprava bio usidren patrolni brod koji je upozoravao kupače i druge brodove. Bomba je uništena u 13,30 sati, te za kupače više nema opasnosti", rekla je Antonela Lolić iz splitske policije.

Za brojne kupače koji su se u to vrijeme našli na plaži nije bilo nikakve opasnosti, no pirotehničari su po propisima plažu prvo ispraznili, a nakon toga pristupili uništenju bombe. Radilo se o ručnoj bombi male eksplozivne moći koja je detonirana na dubini od oko šest metara.

Bombu je u petak pod morem uočio jedan ronilac koji je o tome odmah obavijestio policiju.(Hina)