Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čistoća ne odvozi otpad praznicima

Pilot projekt: Gomile smeća na ulicama Zagreba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebačka Čistoća je preko ovih praznika pokrenula pilot projekt programa ušteda koje će se ostvariti neodvoženjem otpada praznicima i vikendima.

Gomile smeća na zagrebačkim ulicama pokazuju da ovaj projekt sigurno ne ide na ruku stanovnicima, osim ako se ne smanji i račun za odvoz smeća. Diljem Zagreba su se mogle vidjeti gomile vreća i otpad koji je bio posvuda razbacan uz nesnosan smrad koji se širi oko tih nakupina smeća. Stvar je još dodatno pogoršao i vjetar koji je posvuda razbacao smeće.

Pročitajte i ovo Prizori razbacanog smeća Golemi nered Radnik Čistoće pokazao sramotno ponašanje građana: "Teško je gospodi gradskoj staviti škovacu u kantu. Smatraju nas za stoku" Sabina Tandara Knezović i Tomislav Tomašević EKSKLUZIVNO ZA DNEVNIK NOVE TV Tomašević komentirao slučaj uhićenih Hrvata u Zambiji. Otkrio rastu li cijene komunalija i kopira li Bandića: "Ja ne fejkam"

Marka Melčića, direktora čistoće, ova situacija ne dira previše i ističe da će se odluka i dalje provoditi.

'Riječ je o preraspodjeli posla radi efikasnijeg korištenja resursa. Naši su izvori prihoda novac građana i sredstva Grada za čišćenje i pranje javnih površina. Grad nam je smanjio sredstva za deset posto i mi moramo djelovati u okviru raspoloživog. Naputak je gradonačelnika smanjenje prekovremenih sati. Ovako ćemo uštedjeti jer djelatnike nećemo morati dodatno plaćati za rad tijekom vikenda i blagdana', rekao je za Jutarnji list Melčić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene