Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na zadarskom Županijskom sudu nastavilo se suđenje Draženu Slavici.


Na sudu je danas svjedočio Dalibor Ivelja, pilot helikoptera H-212. Riječ je o snagama brzog odgovora koji su zadnji poslani na Kornat.

Vezani članci Traži se muškarac Pljačkao trgovinu u Zadru pa uočio kamere: Izraz njegova lica sve govori, ako ga znate, javite policiji Slika nije dostupna Odgođeno suđenje Draženu Slavici

Svjedočio je Josip Jandrić, kopilot kanadera. 'Da smo znali gdje su vatrogasci, mogli smo im pomoći', rekao je i dodao da su taj dan bacili 42 vodene bombe i da bi jedna zasigurno pomogla stradalim vatrogascima.

Svjedočio je i Dragutin Matić, pilot Croatia Airlinesa. On je prenio poruku kontrole leta pilotu kanadera da napusti Kornat i ode gasiti vatru u Vodice. 'Pilot kanadera rekao je da je stanje na Kornatu katastrofalno, da jako gori i da je velika vatra pa me pitao jesam li siguran u sadržaj poruke kontrole leta. Ja sam njegovo nezadovoljstvo prenio kontroli leta, a pretpostavljam da je kao vojni pilot ipak poslušao zapovijed' rekao je Matić.

Na sudu se nije pojavio svjedok Nikola Gaža, vojni pilot iz Splita.

>> 'Slavica se ponašao poput Staljina'

Obitelji stradalih vatrogasaca zatražili su od suda da isti dan ispituju posade istih helikoptera koji su gasili vatru na Kornatu, kako bi se izbjeglo usklađivanje priča. Čedo Prodanović, odvjetnik Dražena Slavice, nema ništa protiv toga prijedloga, no smatra da je riječ o pritisku na sud jer se implicira da svjedoci lažu. Sudac zadarskog Županijskog suda Boris Babić tvrdi da ne osjeća nikakav pritisak, ali je naglasio da se dosad vodilo računa o tome da se svjedoci ispituju po određenom redu.

Suđenje Draženu Slavici na zadarskom Županijskom sudu nastavlja se sutra. U ulozi svjedoka trebali bi se pojaviti HGSS-ovci Stipe Božić, Neven Zrilić i Srđan Vrsalović te bivši ministar Berislav Rončević.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju