Obavijesti Video Pretražite Navigacija
projekt od 435 milijuna kuna

Već tri godine žive u raskopanom gradu: Petrinjci izašli na ulice zbog vodovoda i kanalizacije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Umjesto novog vodovoda i kanalizacije, koji su građani Petrinje trebali dobiti još prošle godine, dobili su raskopane prometnice i čestu nestašicu vode. Prosvjedom pred gradskom upravom pokazali su svoje nezadovoljstvo i ljutnju.

Više od tri godine raskopanog grada, pucanja cijevi i nestajanja vode. Tri godine čekanja novog vodovoda i kanalizacije. Dovoljno razloga za prosvjed Petrinjaca.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u Petrinji Izgubio kontrolu Intervenirali i vatrogasci: Sletio u kanal, teško je ozlijeđen Ilustracija Pitanje budućnosti Hrvatska obiluje bogatstvom zbog kojeg se vode ratovi: Pred njom je ključan izazov

"Ne može bit isključivo kriv gradonačelnik. Ako sam ja kriv, mene ubijete i nemate problema. To je projekt od strateškog interesa RH koji je financirala Vlada i Hrvatske vode", kaže gradonačelnik Darinko Dumbović.

Iz Hrvatskih voda poručuju kako je njihov zadatak odobravanje projektnog prijedloga, provjera postupaka javne nabave. I svoj su dio posla obavili. Grad je taj koji bira izvođača, a dva od tri su tijekom izgradnje završila u stečaju.

Projekt je vrijedan 435 milijuna kuna, a građani Petrinje od njega još uvijek nemaju apsolutno ništa.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene