Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Petrinja: Do daljnjega zabranjena upotreba vode za piće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uzorci vode uzeti iz vodovodne mreže grada Petrinje u subotu, 14. lipnja, pokazuju da je petrinjska voda iz gradskog vodovoda zdravstveno neispravna te se do daljnjega zabranjuje njezina uporaba za piće, priopćio je danas Zavod za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije.

Kako je izvijestila v.d. ravnateljice županijskog Zavoda za javno zdravstvo Mirela Komljenović, "analizirani uzorci vode iz petrinjske vodovodne mreže zdravstveno su neispravni zbog mirisa i prevelike mutnoće, prevelika broja aerobnih bakterija te nalaza ukupnih koliforma, E-coli i enterokoka u 100 ml vode".

Pročitajte i ovo Ilustracija Ogroman problem Važno upozorenje za zemlje Mediterana: "To je područje kritična točka, milijuni nemaju vode" Teška situacija u Gazi Izrael neprestano bombardira Trgovine u Gazi ostaju bez kruha i vode: "Ili ubijaju djecu bombama ili izgladnjivanjem"

Stručne službe Zavoda provode sve protuepidemijske mjere za ukalnjanje nastalog stanja u petrinjskoj vodovodnoj mreži

Zbog alarmantne situacije s vodom u Petrinji danas neće biti nastave u osnovnim i srednjim školama.

Preliminarni rezultati pokazali su da je voda zagađena crijevnim i fekalnim bakterijama, pa ju je zabranjeno konzumirati. Službeni rezultati analize vode trebali bi biti poznati sutra.

Dok se kriza ne riješi - građani pitku vodu dobivaju iz cisterni i spremnika

Gradsko poglavarstvo priopćilo je da su u Vatrogasni dom stigla još četiri nova spremnika za pitku vodu, koji su jutros od 7 sati postavljeni na raznim dijelovima grada

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene