Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministarstvo graditeljstva ovih je dana na potezu u Primoštenu gdje je nedavno zabranjen nastavak petomjesečnih radova na uređenju plaža koje su to mjesto promovirale u najuspješniju hrvatsku turističku općinu.


No primoštenski načelnik Stipe Petrina sve je zabrane odlučio ignorirati i bagere ne želi zaustaviti. Kilometre plaža uređivao je pet mjeseci i na zabranu gradnje koju mu je u ured donijela inspekcija Petrina se ne obazire. Tvrdi da mu to smještaju politički protivnici i oni koji ga žele svrgnuti s vlasti državnim se institucijama ruga.

Vezani članci Helikopter se u Miamiju srušio među kupače na prepunoj plaži VIDEO Helikopter se srušio među kupače na prepunoj plaži: Dvije osobe završile u bolnici Morski pas, ilustracija Morski pas rastrgao plivača, svjedoci u šoku: ''Krikovi su mi probadali uši dok se krv dizala iz vode''

'Ja sam čovjek s najviše kaznenih prijava u Hrvatskoj. žalosno je da sve institucije, ministarstva, Državno odvjetništvo i policija već osam godina ne mogu izaći na kraj s jednim seoskim načelnikom', ističe Petrina.

Iz ministarstva graditeljstva priznaju kako je Petrina još davno tražio sve dozvole za gradnju, ali mu je jedna potvrda vrijedna zatvaranja gradilišta, ipak izmaknula. 'Nakon očevida na lokaciji Velika Raduča i očitovanja općine Primošten da za građevinske radove koji se na lokaciji izvode nije pribavljena potvrda na glavni projekt Građevinska je inspekcija 10. veljače 2011. zatvorila gradilište i zabranila daljnju gradnju', poručuju iz Ministarstva zaštite okoliša.

>> Aktualna primoštenska vlast sama sebi diže spomenik

No, Petrina zakon tumači na svoj način i odlučio je nastaviti graditi dalje. 'Analizirajući zakon o gradnji mi smo ustanovili da je to klasični pritisak na općinu Primošten', dodaje Petrina. Zakon su proučile i pravne službe općine i sve što se na plažama radi pripada kategoriji korekcija već davno izgrađenih objekata.

Načelnik nastavlja po svome. Gluh je na zabrane ministarstva i njemu je najvažnije dočekati ljeto i tisuće kupača na uređenim plažama. No, ministarstvo mu poručuje da će inzistirati na provođenju zakona sad moraju samo naći načina kako stati na kraj samovolji lokalnog moćnika.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju