Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijeti mu povratak u zatvor

Petrač kršio uvjetnu i preko granice prelazio 20 puta! Nitko to nije primijetio?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U posljednjih pet mjeseci, koliko je na uvjetnoj slobodi, Hrvoje Petrač je bez dozvole i znanja suda dvadesetak puta izišao iz Hrvatske.

Zasad je utvrđeno da je nekoliko sati proveo u pritvoru u Turskoj, a ovaj je tjedan boravio u Španjolskoj. Veliki su izgledi da zbog tih putovanja bude vraćen natrag u zatvor, iz kojeg je pušten 15 mjeseci prije isteka kazne, i to zato što je višestruko prekršio pravila uvjetnog otpusta i granicu prešao bez sudskog odobrenja. Odluku o ostanku na slobodi ili povratku iza brave donijet će sudac izvršenja zagrebačkog Županijskog suda Zdravko Jambrović, zadužen za nadzor Petrača na uvjetnoj slobodi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Napao Petrača Nasmijan i dobro raspoložen: Vjeko Sliško nakon mjesec dana izašao iz pritvora u Remetincu Ilustracija: Marko Prpic/PIXSELL Napad na Hrvoja petrača Vjeki Slišku određen jednomjesečni istražni zatvor

>> Hrvoje Petrač promijenio gume na automobilu?

"Ja čekam izvješće policije, a Državno mi je odvjetništvo javilo za uhićenje u Turskoj. Riječ je o tjeralici koja je za njim bila raspisana dok je prije nekoliko godina bio u bijegu, a koju je turski Interpol zaboravio povući. A da je u Španjolskoj, Petrač mi je sam kazao pa ćemo provjeriti" rekao je za Večernji list sudac Jambrović.

Što se tiče puta u Španjolsku, s kojeg se Petrač neplanski trebao vratiti jučer, i to nakon što ga je sudac "ulovio" da je u inozemstvu, prema informacijama Večernjeg lista, na graničnim prijelazima nigdje nije evidentirano da je napustio Hrvatsku, ali se zna da je izašao na Maclju. Zakonski ne postoji obveza granične policije da svaku putovnicu i "skenira" niti je MUP morao znati da je Petrač na uvjetnoj slobodi i da iz Hrvatske ne može bez dozvole suda.

Sucu Jambroviću Petrač je u telefonskom razgovoru u četvrtak pokušao objasniti da je krivo protumačio načelnu i nikad realiziranu dozvolu za odlazak na liječenje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene