Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Novica Petrač na slobodi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novica Petrač, koji je bio osuđen na tri i pol godine zatvora zbog otmice sina umirovljenog generala Vladimira Zagorca, danas je zbog dobrog vladanja uvjetno pušten iz lepoglavske kaznionice, četiri mjeseca prije isteka kazne.

Petračev odvjetnik Ljubo Pavasović Visković potvrdio je Hini da je Petrač danas oko podneva pušten iz zatvora, jer mu je uvjetno puštanje, osim zbog dobrog vladanja odobreno i zbog odnosa prema počinjenju kaznenog djela.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Novici Petraču nije bilo mjesto na sprovodu Ive Pukanića' Slika nije dostupna Policija u Lepoglavi ispitala Hrvoja Petrača

Odvjetnik smatra da je Petrač trebao biti pušten na slobodu i ranije, jer je praksa da se po godini zatvorske kazne odobrava raniji uvjetni otpust do dva mjeseca.

Po izlasku iz zatvora Novica Petrač morat će se redovno javljati sucu izvršenja dok mu 1. rujna ne istekne kazna od tri i pol godine. 

Sud može opozvati uvjetni otpust ako osuđenik na uvjetnoj slobodi počini novo kazneno djelo, pojasnio je odvjetnik Pavasović Visković.

Molbu Novice Petrača usvojilo je 1. ožujka Povjerenstvo za uvjetni otpust Ministarstva pravosuđa u kojemu su bili predstavnik Središnjeg ureda Uprave za zatvorski sustav Ministarstva pravosuđa, državnog odvjetništva, sudac izvršenja te dva suca Vrhovnog suda.

Povjerenstvo je tada zaključilo da nema zapreka za uvjetnim otpustom te da su ispunjene sve zakonske pretpostavke za takvu odluku.

Novici Petraču u tome je, kako se neslužbeno doznaje, osim dobrog vladanja, pomoglo jer je od početka izdržavanja kazne bio radno angažiran, sudjelovao je u sportskim aktivnostima u kaznionici, nije bio konfliktan, a i izražavao je "visok stupanj krivnje u odnosu na djelo koje je počinio".

Uhićen je prije nešto više od tri godine, a sada se nalazi u
lepoglavskoj kaznionici u kojoj je prije šest mjeseci premješten iz zatvorenog u poluotvoreni odjel.

Novica Petrač je na prvom suđenju, na kojemu je pravomoćno osuđen, poricao umiješanost u otmicu, no lani je na ponovljenom suđenju njegovom ocu Hrvoju Petraču i ostalima iz skupine otmičara kao svjedok izjavio da on i Ivan Mateković stoje iza otmice i da njegov otac o tome ništa nije znao.

Hrvoje Petrač na ponovljenom suđenju ponovno je proglašen krivim za otmicu maloljetnog sina generala Vladimira Zagorca i osuđen na šest godina zatvora, kao i na prvom suđenju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene