Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Peticija protiv izgradnje nuklearke kod Dalja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udruge za zaštitu prirode i općinski čelnici Erduta pokrenuli su potpisivanje nacionalne peticije protiv izgradnje nuklearke na Dunavu između Erduta i Dalja, ocijenivši da bi to izazvalo nesagledive posljedice i za stanovništvo i za životinjski svijet, primjerice za mrijest ribe u Dunavu.

Press centar za okoliš Hrvatske, te više ekoloških udruga i predstavnici erdutske općine, u čijem je sastavu Dalj, na današnjoj su konferenciji za novinare izrazili nezadovoljstvo idejom da se na Dunavu između Erduta i Dalja gradi nuklearka. Iako još ništa službeno nije odlučeno, i neslužbene su informacije već nanijele veliku štetu općini Erdut i Dalju.

Pročitajte i ovo Požar u Rusiji: Jesu li odgovorni ukrajinski dronovi? Jugozapad zemlje Rusku regiju napali dronovima, buknuo požar u velikoj termoelektrani Skrnavljenje erdutskog groblja - 1 Užas u Erdutu Napravili kaos na groblju, najgori stradala posljednja počivališta dviju djevojčica: "To može samo nečovjek napraviti"

O tome će biti obaviješteni svi okolišni novinari u Europi, istaknula je Ljiljanka Mitoš Svoboda iz Press centra za okoliš Hrvatske. Najavljen je prosvjed ekoloških udruga i predstavnika erdutske općine u srpnju na Trgu bana Jelačića u Zagrebu.

Kako je rečeno, već je nekoliko investitora odustalo od ulaganja u poljoprivredu i održivi razvoj. Najveću štetu pretrpjela je Erdutska vinarija, kojoj je partner otkazao suradnju zbog moguće izgradnje nuklearke.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene