Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Došli iz Španjolske

Split: Pet maturanata sa simptomima gripe H1N1

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Petero splitskih maturanata, nakon povratka s ekskurzije u Španjolskoj, danas se do poslijepodnevnih sati obratilo za pomoć na zarazni odjel splitskog KBC zbog simptoma koji upućuju na virus H1N1.

Nakon što su dobili tablete tamiflu, svi pušteni na kućnu njegu, izjavila je poslijepodne voditeljica epidemiološkog županijskog splitsko-dalmatinskog Zavoda za javno zdravstvo dr. Zorana Klišmanić. ‘Svih petero učenika se žalilo na visoku temperaturu i bolove u nosu, a to su simptomi koji upućuju na virus H1N1, tim prije što su došli iz Španjolske - zemlje u kojoj je zabilježena ta vrsta gripe. Pošto se vratilo 47 splitskih maturanata, nije isključeno da se još njih javi za liječničku pomoć zbog sličnih poteškoća’, kazala je dr Klišmanić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U bolnici još maturanata Zbog velikog broja zaraženih tamiflu samo 'odabranima' Slika nije dostupna Zaraženi maturanti Na maturalac otišli po H1N1, očekuje se još oboljelih

>> Hrvatsku preplavili letci s uputama o gripi H1N1

Ona je rekla kako su od petoro splitskih maturanata, koji su se danas požalili na tegobe, uzeti brisovi grla i nosa i poslani na provjeru u Zagreb u Hrvatski zavod za javno zdravstvo - Odjel virologije. ‘Očekujemo u idući ponedjeljak nalaze na temelju kojih će se i službeno znati jesu li ovi splitski učenici zaraženi svinjskom gripom’, dodala je dr Klišmanić. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene