Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Treće ročište

Perkovićeva obrana: Presuda Pratesu "puna netočnosti"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Treće ročište na suđenju bivšim agentima tajnih službi Zdravku Mustaču i Josipu Perkoviću pred sudom u Muenchenu nastavljeno je u petak poslijepodne čitanjem završnog dijela presude Krunoslavu Pratesu, za koju je Perkovićeva obrana rekla da je puna netočnosti.

Perkovićev odvjetnik Anto Nobilo ustvrdio je da je presuda puna netočnih tvrdnji u vezi s činjenicama i odnosima među osobama koje se u njoj navode.

Pročitajte i ovo Ilustracija Suđenje Mormonski par ubio dvoje djece i ženu: Mališane su nazivali zombijima, vjerovali u sudnji dan - "Nezgodne smrti se događaju" Anto Nobilo Počinje suđenje Anto Nobilo postaje dio tima obrane Milorada Dodika: "Predmet je izvanredan"

"Mi ćemo iskazima svjedoka i materijalnim dokazima tijekom procesa dokazati kako su mnoge tvrdnje iznesene u presudi neistinite", rekao je Nobilo.

Predsjednik sudskog vijeća Manfred Dauster oduzeo mu je riječ upozorivši Nobila da u njemačkom kaznenom postupku nije predivđeno da obrana najavljuje postupke, nego je samo trebala iznijeti komentar na presudu Pratesu.

Sutužitelj: Njemačka nije plaćala odvjetnika Vinku Sindičiću

Sudac nije dao riječ ni drugom Perkovićevom odvjetniku Richardu Beyeru, kao ni predstavniku državnog odvjetništva Lienhardu Weissu, jer za to, kako je rekao, sad nije vrijeme.

Postupak je nastavljen čitanjem osmrtnica svjedoka koji su dali izjave tijekom istrage u prvom procesu, u kojem je Krunoslav Prates osuđen na doživotni zatvor zbog suučesništva u ubojstvu Stjepana Đurekovića. Među osmrtnicama su se našla i imena Ivice Račana, Milutina Baltića i Milke Planinc.

Treći dan suđenja završen je čitanjem iskaza koje je nakon ubojstva svog oca dao u međuvremenu preminuli Damir Đureković.

Proces se nastavlja 4.studenog kada bi trebali biti saslušani policijski službenici i vještaci koji su bili na mjestu ubojstva Đurekovića u Wolfratshausenu pored Muenchena u srpnju 1983. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene