Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Kako bi izgledao život bez aparata?

Perilice rublja i posuđa tjedno vam uštede osam i pol sati!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Možete li zamisliti život bez perilice rublja, perilice posuđa, usisavača? Sva ta tehnička čuda olakšavaju nam posao i štede vrijeme. Nekada nije bilo tako.

Barica Škender iz Gornje Bistre rublje je prala na potoku, uz pomoć pepela i rifljače. Da bi se opralo kako spada trebala su joj barem dva dana. Luksuz koji si danas malo tko može priuštiti. Među njima je i Ina Bolfek, zaposlena mama sedmogodišnje Vite i trogodišnjeg Tristana, doznaje Provjereno.

Pročitajte i ovo Provjereno: Marijan Gregurina - 5 Život stao u pet vrećica Marijan je ostao bez svega, a država mu je pomogla sa 150 eura: "Nikad nisam zamišljao ovakvu starost. Nikad." Provjereno: Zadarska udruga - 1 Uz pomoć dobrih ljudi Zadarska udruga nakon priče Provjerenog dobila novi dom, ali posla je još mnogo: "To su djeca ovog grada i treba naći rješenje za njih"

Blažena perilica, kaže Ina koja život ne može zamisliti bez kućanskih aparata. Stoga smo napravili eksperiment. Mjerili smo koliko bi joj vremena trebalo da poslove koje obavljaju perilica rublja, perilica posuđa, usisavač i mikser, Ina obavlja na ruke.

Od početka punjenja perilice posuđa do stiskanja gumba prošle su samo četiri minute. Za pranje i sušenje iste količine posuđa, ali ovoga puta ručno 28 minuta. Punjenje perilice rublja, dvije minute. Ručno pranje rublja? Sat vremena!

Prosječna četveročlana obitelj na tjedan opere pet perilica rublja i barem sedam perilica posuđa. Da se samo taj posao obavlja ručno, trebalo bi vam osam i pol sati na tjedan odnosno još jedan radni rad. Na godinu biste tako 18 i pol dana proveli perući rublje i lonce. O uštedi vode, da ne govorimo.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene