Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Smeće došlo do grla"

ISPRED POGLAVARSTVA S Bandićevim maskama bacali lažne novčanice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Aktivisti s maskom Milana Bandića pred poglavarstvom su rasipali lažne novčanice.

Aktivisti Prava na grad i Zelene akcije održali su prosvjednu akciju ispred zgrade zagrebačkog poglavarstva gdje su došli s kamionom punim vreća s lažnim novcem koje su rasipali noseći maske s likom Milana Bandića.

Pročitajte i ovo Smeće u srcu Splita - 2 miškolovke na balkonima Je li ovo moguće? Ispred kuća u centru grada imaju mali Karepovac: "Smrdi, ima štakora, ljudi ne mogu otvoriti prozor..." Rezultati istrage o odronu - 2 Ljutiti građani Misterij odrona na Jakuševcu: "To je zlostavljanje, da pitam bilo koga u gradu tko bi se s nama mijenjao za tih 6000 kuna...''

Pritom su naoružani transparentima "Zagreb: europska prijestolnica smeća" upozorili kako su "u posljednjih 16 godina vladavine gradonačelnika Bandića na zagrebačko odlagalište otpada bačene milijarde kuna našeg novca".

"Ne samo da Grad namjerava nastaviti s ovakvom praksom, nego ima u planu potrošiti još gotovo 3 milijarde kuna na izgradnju spalionice u kojoj bi se sav taj vrijedan otpad spaljivao i koja bi štetila ljudima i okolišu. Smeće nam je došlo do grla", poručuju aktivisti.

"Zagreb je na zadnjem mjestu zbog odlaganja otpada. Došli smo ovdje pokazati financijski i drugi učinak. Način kojim se otpadom upravlja je kao da je otpad smeće, a ne dragocjena sirovina. To da smo osvojili zadnje mjesto u EU-u govori o tome da u zadnjih 16 godina s Bandićem nismo bili u stanju ponuditi model koji bi bio ekološki i ekonomski održiv", kazali su aktivisti iz Zelene akcije.

Dodao je kako žele upozoriti i nove političke kandidate za gradonačelnika Zagreba da podignu razinu otpada na najvišu razinu.

"Ono što je bizarno, Zagreb se pokazuje kao prijestolnica koja nije u stanju osigurati kvalitetnu vodoopskrbu, a u isto vrijeme Bandić već 16 godina baca 155 milijuna kuna vrijednih sirovina na Jakuševac. U zadnjih 16 godina bacili su novac u smeće. Apeliramo da sve političke opcije u Zagrebu shvate alarmantnost ove situacije. Nama je smeće do grla. Ne vidimo aktere koji su spremni problem riješiti. Bandić je zaslužan za sve to. Njegova šlampavost, traljavost i lijenost su krivi. Zagreb se nije pomaknuo s mjesta, a Ljubljana je najbolja za odvajanje otpada. Godišnje bacamo 155 milijuna kuna dok Bandić navodno dela. Jasno je da mu se ne može vjerovati. Bandić je naplaćivao odvoz praznih kontejnera i to je ilegalno", kažu aktivisti i dodaju kako će aktivisti pokupiti svo smeće ispred poglavarstva.

 

 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene