Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sukob interesa?

Peović je direktor dvije aviokompanije istovremeno?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tonči Peović, direktor Zračne luke Zagreb, istodobno je i direktor privatne aviokompanije u vlasništvu Marka Miškovića, sina najbogatijeg srpskog poduzetnika Miroslava Miškovića.

Kompanija je registrirana u Sloveniji, a Peović je bio njezin direktor, dok je vodio zračnu luku Dubrovnik. Na službenim stranicama, koje nude podatke o registriranim tvrtkama u Sloveniji, stoji kako aviokompanija STAR LET i dalje posluje, a kao njezin direktor navodi se upravo Tonči Peović. Peović opovrgava da je u sukobu interesa i uvjerava kako spomenuta kompanija od 2007. ne obavlja nikakve aktivnosti.

Pročitajte i ovo Osoblje Lufthanse ponovo u štrajku Nezadovoljni plaćom Novi štrajk osoblja poznate aviokompanije: Pripazite ako putujete Slika nije dostupna Amerikanci žele Pleso 'Ako ovo propustimo, posao ide u Beograd'

'2006. godine takva jedna tvrtka je počela s letovima i ona je letjela isključivo na europskom nebu, bez letova u Hrvatskoj. Ja od 2007., nikakve poslove za tu tvrtku nisam obavljao, a onda kad sam ih radio, radio sam u svoje slobodno vrijeme i moram kazati da za to nisam dobio nikakvu naknadu', opravdao se Peović.

'Dovoljna je samo mogućnost i to postaje sukob interesa'

No u vrijeme za koje priznaje angažman za Miškovića, Peović je istovremeno radio i kao direktor dubrovačke zračne Luke. Iako se taj privatni posao nije direktno miješao sa njegovim javnim, jer STAR LET nije koristio dubravački aerodrom, stručnjaci upozoravaju da sukob interesa ipak postoji. 'To je svaka situacija u kojoj bi dužnosnik, odnosno menadžer, mogao doći, znači ne da dođe, već samo mogao doći u položaj da odlučuje između svog privatnog interesa i javnog interesa', kaže Zorislav Antun Petrović iz Transparency Internacionala Hrvatska.

Ministar Kalmeta koji je Peovica postavio na funkciju nije želio komentirati priču. Poručio je samo da nema razloga da ne vjeruje Peoviću i njegovom obrazloženju privatnog angažmana.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene