Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''To nije moja stvar''

Plenković bio u Vukovaru na otvorenju Ureda Zaklade Vrhbosanske nadbiskupije, Penava: ''Bilo bi pristojno da su me pozvali kao gradonačelnika''

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, koji u petak nije bio nazočan otvorenju Ureda Zaklade Vrhbosanske nadbiskupije jer nije dobio poziv, izjavio je kako je elementarna pristojnost nalagala da ga se pozove na događaj kao gradonačelnika Vukovara.

"Mislim da bi osnovna pristojnost bila da kao gradonačelnik dobijem poziv, ali se to nije dogodilo", kazao je novinarima Penava koji nije bio pozvan niti u Nacionalnu memorijalnu bolnicu Vukovar na potpisivanje sporazuma o preventivnim sistematskim pregledima hrvatskih branitelja niti na memorijalno-edukacijske djelatnosti sa svrhom promicanja vrijednosti Domovinskog rata.

Pročitajte i ovo Voditelji Dnevnika Nove TV, Romina Knežić i Petar Pereža Jedan odbio, drugi pristao Propustili veliku priliku - čelnici najvećih stranaka nisu iskoristili poziv Dnevnika Nove TV: "Ja sam jedva čekao" Andrej Plenković POSLJEDNJA PRIJE IZBORA Ovo se rijetko viđa, sjednica Vlade počela na nesvakidašnji način: "Hrvatskoj su uplaćena 162 milijuna eura"

"Kada je riječ o ugovorima, pozdravljam svaki novi ugovor i ulaganje, ali mislim kako bi puno bolje bilo da smo imali nekakve ugovore za radna mjesta kako bi omogućili ostanak mladih ljudi u Vukovaru i Slavoniji", kratko je komentirao Penava.

Otvorenju Ureda Zaklade Vrbosanske nadbiskupije i potpisivanju sporazuma u Nacionalnoj memorijalnoj bolnici Vukovar nazočan je bio premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković s nizom ministara. Na upit o izostanku Penave, koji je nedavno istupio iz HDZ-a i priključio se Miroslavu Škori, Plenković je odgovorio kako je to stvar organizatora, a ne njegova.

Iz Uprave Zaklade Vrhbosanske nadbiskupije rečeno je kako su na otvorenje Ureda Zaklade bili pozvani samo oni koji su bili aktivno uključeni u njezino osnivanje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene