Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pedišić: Petrač traži povratak u Hrvatsku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvoje Petrač, osuđen za otmicu sina umirovljenog generala Vladimira Zagorca uskoro bi mogao biti izručen Hrvatskoj, a, po riječima njegova odvjetnika, sam Petrač traži od vlasti u Grčkoj, gdje se nalazi u zatvoru još od uhićenja prije godinu dana, da se postupak izručenja ubrza.

Petračev odvjetnik Marijan Pedišić izjavio je u četvrak kako je
moguće da se izručenje provede već tijekom ovoga mjeseca, istaknuvši da sam Petrač od grčkih vlasti traži što brže prebacivanje u Hrvatsku kako bi mu se ponovno sudilo za sudjelovanje u otmici Tomislava Zagorca u veljači 2004.

Pročitajte i ovo Snažan potres pogodio Grčku Magnitude 5,7 Dva snažna potresa pogodila Grčku: "Bilo je kao da se kuća vrti u krug" Prosvjedi u Grčkoj - 3 prosvjedovalo 30.000 ljudi VIDEO Nemiri na ulicama Grčke na godišnjicu stravične željezničke nesreće: Letjeli molotovljevi kokteli i suzavci

- Pripreme za izručenje su u tijeku i moguće je da se ono obavi u
kolovozu, no točan datum za sada nije poznat, rekao je Pedišić.

Petrač je, inače, kao navodni inicijator otmice lani u veljači na
zagrebačkom Županijskom sudu osuđen na šestogodišnju zatvorsku kaznu, a budući da je tada bio u bijegu i presuda mu je izrečena u odsutnosti, može od Vrhovnog suda tražiti i dobiti novo suđenje.

Pedišić je istaknuo da je Petrač sam ubrzao postupak izručenja time što se u Grčkoj odrekao svih pravnih lijekova te povukao zahtjev za dobivanje azila.

- U Ministarstvu pravosuđa i Vladi znaju da je Petrač poduzeo sve kako bi što prije bio izručen Hrvatskoj", rekao je, napominjući da će njegov branjenik, čim stigne u Hrvatsku, tražiti obnovu sudskog postupka.

Pedišić je odbacio nagađanja u medijima koji skoro Petračevo izručenje povezuju s prekjučerašnjom predajom Nikole Matekovića, posljednjeg iz skupine otmičara koji je bio u bijegu.

I glasnogovornica Ministarstva pravosuđa Vesna Dovranić potvrdila je Hini kako se uskoro očekuje Petračevo izručenje, no o datumu nije htjela govoriti.

Konačnu odluku o Petračevu izručenju donijet će grčki ministar pravosuđa - Pripreme su u tijeku, a javnost će o svemu biti pravovremeno obaviještena, izjavila je.

Prije točno godinu dana grčke su vlasti izvijestile da su uhitile Petrača na trajektu koji je plovio iz grčke luke Igoumenitsa za talijansku Anconu, a Ministarstvo pravosuđa odmah je zatražilo njegovo izručenje koje je grčki Vrhovni sud odobrio krajem studenoga. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene