Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

IDS-ov saborski zastupnik Valter Boljunčić predložio je da Pazin više ne bude administrativno središte Istarske županije. IDS-ov gradonačelnik Pazina Renato Krulčić tom se prijedlogu žestoko protivi.


Istra bi mogla dobiti novo administrativno središte - umjesto Pazina Pulu. IDS-ov saborski zastupnik Valter Boljunčić predao je zahtjev o promjeni, o kojem će se raspravljati na jednoj od idućih saborskih sjednica.

>> Veliki požar u Pazinu izbio zbog nepoštivanja mjera zaštite od požara

Vezani članci Ilegalan rad kafića, ilustracija Runda za sve: Policija upala u istarski kafić, zbog onog što su tamo zatekli uhitili vlasnika Život u Hrvatskoj - Pazin - 2 Nezaposlenost im pada, a proizvodnja raste. Pazin je i ovog ljeta imao turistički bum: "Pohvalno da svi se trude nešto napraviti, ali nedostaje radne snage"

Pazin bi, tvrdi, i dalje ostao sjedište Županijske skupštine kao i svi županijski uredi koji ondje već djeluju. No, gradonačelnik Pazina poručuje: obranit ćemo županijsko sjedište!

'Ja sam prije svega za jedan policentrični razvoj, jedan ravnomjeran razvoj Istre, naročito središnje Istre i nije mi ni na kraj pameti da se nešto uzme Pazinu ili bilo kome drugom, nego želja jednostavno da ono što većina ljudi misli da se možda i jedna povijesna nepravda ispravi', pojasnio je svoj prijedlog Boljunčić.

'Pazin je i Pazin će ostati sjedište Istarske županije jer je to povijesno utemeljeno, jer su to činjenice, rekao je gradonačelnik Pazina Renato Krulčić, inače također IDS-ovac.

Istu inicijativu bezuspješno je pokrenuo 2009. godine bivši saborski zastupnik i sadašnji gradonačelnik Pule Boris Miletić: 'Tadašnje obrazloženje Vlade, doduše HDZ-ove, bilo je da će se o tome raspravljati pri novom preustroju RH, regionalnom preustroju i stoga su odbili zahtjev', rekao je Miletić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook