Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijedlog IDS-ovog zastupnika

Pazin će izgubiti status 'glavnog grada' Istre?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
IDS-ov saborski zastupnik Valter Boljunčić predložio je da Pazin više ne bude administrativno središte Istarske županije. IDS-ov gradonačelnik Pazina Renato Krulčić tom se prijedlogu žestoko protivi.

Istra bi mogla dobiti novo administrativno središte - umjesto Pazina Pulu. IDS-ov saborski zastupnik Valter Boljunčić predao je zahtjev o promjeni, o kojem će se raspravljati na jednoj od idućih saborskih sjednica.

Pročitajte i ovo Gradonačelnik Pule Filip Zoričić krivotvoreni potpis Gradonačelnik Pule: "Predsjednica Gradskog vijeća više nema moju podršku, vrijeme je za izbore" Novi vlasnici pazinskih knjiga - 2 Pazin dijeli knjige Knjižnica povukla nesvakidašnji potez: "Najtužnije bi bilo da sve te knjige završe kao stari papir"

>> Veliki požar u Pazinu izbio zbog nepoštivanja mjera zaštite od požara

Pazin bi, tvrdi, i dalje ostao sjedište Županijske skupštine kao i svi županijski uredi koji ondje već djeluju. No, gradonačelnik Pazina poručuje: obranit ćemo županijsko sjedište!

'Ja sam prije svega za jedan policentrični razvoj, jedan ravnomjeran razvoj Istre, naročito središnje Istre i nije mi ni na kraj pameti da se nešto uzme Pazinu ili bilo kome drugom, nego želja jednostavno da ono što većina ljudi misli da se možda i jedna povijesna nepravda ispravi', pojasnio je svoj prijedlog Boljunčić.

'Pazin je i Pazin će ostati sjedište Istarske županije jer je to povijesno utemeljeno, jer su to činjenice, rekao je gradonačelnik Pazina Renato Krulčić, inače također IDS-ovac.

Istu inicijativu bezuspješno je pokrenuo 2009. godine bivši saborski zastupnik i sadašnji gradonačelnik Pule Boris Miletić: 'Tadašnje obrazloženje Vlade, doduše HDZ-ove, bilo je da će se o tome raspravljati pri novom preustroju RH, regionalnom preustroju i stoga su odbili zahtjev', rekao je Miletić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene