Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pater Luka Rađa gotovo je izgubio život u prometnoj nesreći 2003. godine. Nakon duboke kome, počeo je polagani oporavak, ali nije uzeo bolovanje.


Optimizam i vjera patera Luke ne iznenađuje nikoga tko ga poznaje. Nakon prometne nesreće koju je doživio prije šest godina, pao je u duboku komu. Dva mjeseca kasnije je progovorio, ali posljedice nesreće su neizbrisive. Tek odnedavno može sjediti, lijevu ruku ne može koristiti, ali desna mu je dovoljna da nastavi raditi svoj posao - webom i SMS-om. Njegove riječi čitaju se diljem svijeta.

Vezani članci Milan Bandić, gradonačelnik Zagreb Provjereno o luksuzu u kojem živi Milan Bandić: Kuhinja od 350.000, sofa od 50.000 kuna... Provjereno istražuje: Na tuđoj zemlji dignuli kuću, a HEP im dovodi struju Na tuđoj zemlji dignuli kuću, a HEP im dovodi struju – u kući živi potpredsjednica splitskog HNS-a

Pater Luka svećeničke dužnosti uspješno obavlja pomoću mobitela i računala - šalje SMS propovijedi, a vezu sa svojim vjernicima održava putem svog bloga paterluka.blog.hr. Blog je čitan diljem svijeta, u gotovo 60 zemalja.

'Trpljenje je veliki Božji dar, samo ga mi ne volimo. Kao ljubav, kad si zaljubljen u nekoga, to ti je metafizički vidikovac, vidiš svu svrhu života, smisao. Tako i trpljenje, isto je kao i ljubav', rekao je pater Luka za Provjereno. Iako teško govori, svaki dan drži i misu za sve pacijente u Krapinskim toplicama, koje su mu od nesreće postale privremeni dom.