Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon dva mjeseca kome

Naš bloger pater Luka propovijeda putem interneta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pater Luka Rađa gotovo je izgubio život u prometnoj nesreći 2003. godine. Nakon duboke kome, počeo je polagani oporavak, ali nije uzeo bolovanje.

Optimizam i vjera patera Luke ne iznenađuje nikoga tko ga poznaje. Nakon prometne nesreće koju je doživio prije šest godina, pao je u duboku komu. Dva mjeseca kasnije je progovorio, ali posljedice nesreće su neizbrisive. Tek odnedavno može sjediti, lijevu ruku ne može koristiti, ali desna mu je dovoljna da nastavi raditi svoj posao - webom i SMS-om. Njegove riječi čitaju se diljem svijeta.

Pročitajte i ovo Provjereno: slučaj Damira Škare - 4 Škarina žrtva Prvo ju je silovao pa su je pokušali ušutkati: "Bilo je strašno, ali sve bih ponovno učinila" Zoran Milanović i Andrej Plenković Snimke koje niste vidjeli Specijal Provjerenog: Ovo je povijest odnosa Plenkovića i Milanovića

Pater Luka svećeničke dužnosti uspješno obavlja pomoću mobitela i računala - šalje SMS propovijedi, a vezu sa svojim vjernicima održava putem svog bloga paterluka.blog.hr. Blog je čitan diljem svijeta, u gotovo 60 zemalja.

'Trpljenje je veliki Božji dar, samo ga mi ne volimo. Kao ljubav, kad si zaljubljen u nekoga, to ti je metafizički vidikovac, vidiš svu svrhu života, smisao. Tako i trpljenje, isto je kao i ljubav', rekao je pater Luka za Provjereno. Iako teško govori, svaki dan drži i misu za sve pacijente u Krapinskim toplicama, koje su mu od nesreće postale privremeni dom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene